Fernando Alonso i aksjon i Bahrain.

F1-test, dag 1 ettermiddag:

Alonso viste seg frem hos sitt nye lag ved første mulighet

Fernando Alonso gjorde sitt beste for å rette opp inntrykket etter at Aston Martin kom litt skjevt ut av startblokkene tidligere i dag.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Årets første testdag er overstått, og sett bort fra Sergio Perez som ikke kjører før i morgen og Lance Stroll som er satt ut av spill etter en sykkelulykke, har alle førerne nå vært i aksjon. Verstappen var den eneste som kjørte hele dagen, mens alle de andre lagene byttet fører fra formiddagspasset.

Etter et relativt rolig formiddag ble tempoet skrudd opp noe utover ettermiddagen når lagene hadde forsikret seg om at bilene gikk noen lunde som de skal, i tillegg til at banen ble raskere og raskere.

Fortsatt er det ikke enkel matte å lese noe ut av rundetidene, men det var i alle fall Max Verstappen som sto igjen på toppen av lista etter første testdag. En som ikke sjokkerende også ønsket å vise seg frem litt for sitt nye lag var Fernando Alonso som satte dagens andre raskeste tid, 29 tusendeler bak Verstappen.

Få tekniske problemer

Det var generelt få tekniske problemer å spore gjennom dagen, og de fleste lagene fikk derfor gjort unna et solid antall runder. Det største unntaket finner vi hos Felipe Drugovich som stoppet på sin første runde i formiddag grunnet problemer med elektronikken.

Ikke overraskende ble Verstappen den føreren som klokket inn flest runder totalt med 147 runder, mens Ferrari var det laget som gjorde unna flest runder med 159 rundet. Sett bort fra Verstappen, altså blant førerne som kjørte et pass hver, var det Alex Albon som kjørte flest runder med 74 runder foran Carlos Sainz som gjorde unna 71 runder.

Testingen fortsetter fredag og lørdag i Bahrain, før sesongstarten venter kun en uke senere på samme bane.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS