Audi øker satsingen i rallycross mens Ekström gir seg i DTM

Mattias Ekström sier farvel til DTM-karrieren sin for å satse fullt på rallycross. Det gjør Audi også.

Publisert

(Foto: Simen Næss Hagen)

Det bekreftes i en pressekonferanse mandag ettermiddag, i regi av Audi Sport og svenske Mattias Ekström.

– Vi forberederer nye biler, jeg har aldri vært så dypt involvert med så mange roller i en satsing. Dette blir utrolig spennende, sier Ekström, mens han bekrefter at Audi både fortsetter og også øker støtten og samarbeidet med EKS i rallycrossen.

Mattias Ekström, her fra VM-seieren i Höljes i 2014. (Foto: Simen Næss Hagen)

I hvilken grad Audi går inn med full fabrikkstøtte ble ikke presentert under konferansen, annet enn at de «går tyngre inn» i samarbeidet som allerede har vært etablert. Audi Sport gikk som kjent inn med støtte fra fabrikken i 2017.

Familiesituasjonen sterkt avgjørende

Verdensmesteren fra 2016, og DTM-mesteren fra 2004 og 2007, har ingen planer om å gi seg bak rattet med det første. I sterkt samarbeid med Audi Sport skal det virkelig satses for 39-åringen fra Falun.

– Jeg har tenkt ofte på å gi meg. Det er en utrolig vanskelig tanke, riktig nok. Men nei, jeg er ikke klar for å gi meg enda, sier Mattias Ekström på pressekonferansen fra Salzburg i Østerrike.

Han finner nå tiden inne for å gi seg med DTM slik at han kan gå «all in» i Rallycross-VM.

– Jeg har oppnådd så å si alt jeg kunnet oppnå. Jeg ville gi meg med startnummer én, men jeg ser ikke at det er like mulig i 2018. En vanskelig avgjørelse, men alle kapitler har en slutt, sier Ekström videre.

For ikke å snakke om at familien har mye å si. Etterhvert som sønnen har vokst opp, har han ønsket å vie mer tid til ham.

– Sønnen min spurte meg - når jeg kan se mer av deg? Da skjønte jeg at jeg måtte finne en løsning, sier 39-åringen.

– I morgen vil jeg fokusere mer på rallycross-planene, sier Ekström.

Audi er en av tre bilmerker som har gått åpent ut med ambisjoner om å utvikle seg innenfor elbil-segmentet når dette skal inn i Rallycross-VM fra og med tidligst 2020.

Hva nå, Bakkerud?

At Audi fortsetter betyr også at det er ledige seter på markedet etter at Reinis Nitiss og Toomas Heikkinen er ute av teamet. Det spekuleres også fra flere hold om hvorvidt Andreas Bakkerud skal være aktuell for rallycrossteamet.

Både Mattias Ekström selv og Andreas Bakkeruds manager Jan Tore Brustad vil verken bekrefte eller avkrefte overfor Parc Fermé at bergenseren skal være en av Ekströms førere denne sesongen. Det er dog ventet at Bakkerud skal lande planene for årets VM-sesong innen ikke altfor lang tid.

Bakkerud bekreftet overfor Parc Fermé forrige uke at han er i samtaler med de aller, aller fleste team, og at ingen sponsorkontrakter er signert enda slik at de fleste mulighetene er åpne.

Powered by Labrador CMS