Martinius Stenshorne.

Brutt løp på Monza for Martinius

Og med taper han ytterligere terreng til erkerivalen når to løpshelger gjenstår av sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Lørdag ble en opptur for Martinius Stenshorne, der en straff til mesterskapsleder Andrea Kimi Antonelli førte til at nordmannen rykket opp fra femteplass til tredjeplass og tok inn 15 poeng framfor å tape 15 poeng. Dessverre skulle det ikke bli noen repetisjon for Hokksund-gutten når det var duket for søndagens kjøring av FRECA-løpet på italienske Monza.

Først plasserte han seg på en 11. startposisjon på griden etter beskjeden forbedring fra lørdagens kvalfiisering, mens Antonelli på sin side sikret seg pole position, så 17-åringen hadde på ingen måter ikke de beste korta på hånda. Men etter en relativt OK start med to tjente posisjoner, så havnet Stenshorne i et sammenstøt med Joshua Dürksen under et forbikjøringsforsøk i den første sjikana på banen.

Skader på forstillinga gjorde at nordmannen måtte parkere bilen i pit og konstatere at årets første brutte løp var et faktum. Antonelli på sin side fortsatte løpet i tetposisjon, dog i tett kamp med Prema-kollega Rafael Camara. Sistnevnte kom seg også forbi Antonelli, rett før løpet ble rødflagget etter et sammenstøt med to biler lengre bak i feltet.

Med kun fire minutter igjen av løpet bestemte løpsledelsen seg for at løpet ikke skulle restartes, og resultatlista flyttes da en runde tilbake hvor Antonelli lå i tetposisjon. Dermed ble det en atter en seier, denne gang på hjemmebane, for den italienske Mercedes-junioren, som nå reiser ifra og leder med 43 poeng før to løpshelger gjenstår av årets sesong i Formula Regional Europa.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS