Utgangspunktet var vanskelig, men lørdagens FRECA-løp endte likevel bra for Martinius Stenshorne.

Stenshorne med enorm opphenting på Monza

Ut fra kvalifiseringen lørdag morgen så det ut til å bli et nytt løp uten poeng for Martinius Stenshorne, men unggutten ville det annerledes.

Publisert Sist oppdatert

SISTE: Martinius fikk pallplass på bekostning av Antonelli - les mer her!

RACING: Stenshorne startet høsten med en poengløs helg på Red Bull Ring etter at pallplassen i det andre løpet forsvant på juryrommet. Denne helgen er det duket for nye muligheter på Monza, men i kvalifiseringen ble det kun en tiendetid i sin gruppe. Stenshorne lå først i feltet i store deler av kvalifiseringen, noe som kan forklare avstanden frem til de beste på en bane hvor det er en stor fordel å ligge i dragsuget bak andre biler. Uansett førte resultatet til at 17-åringen måtte starte som nummer 19 i lørdagens løp.

Sikkerhetsbiler på løpende bånd

Martinius Stenshorne og R-ACE GP hentet seg inn på en imponerende måte på Monza.

Men Stenshorne hadde ikke tenkt til å bli værende i bakre del av feltet. Allerede fra start tjente Hokksund-gutten tre posisjoner, og da sikkerhetsbilen måtte ut for første gang etter kun fire kjørte minutter i forbindelse med at både Dufek og Camara måtte parkere sine biler ute på banen var Martinius nummer 15.

Løpet ble etterhvert restartet med litt over 20 minutter igjen på klokka. Allerede i første sving ble det et sammenstøt som involverte flere biler, og når løpet nok en gang ble restartet med 15 minutter igjen av løpet var Stenshorne nummer ti.

17-åringen avanserte to posisjoner i restarten før Belov forsvant ut i grusfella lenger fremme i feltet og sikkerrhetsbilen måtte ut for tredje gang.

– Den som har leda flest runder i dette løpet er jo Sikkerhetsbilen, kommenterte Viaplays Aleksander Wiik.

Viktige poeng - meg gapet øker

Da løpet omsider kom i gan igjen med fem minutter igjen på klokka tok Martinius enda en posisjon og var med det nummer seks i løpet. På den siste runden kom han seg også forbi Bohra, og han kom i mål på en sterk femteplass. I etterkant fikk Marcus Amand som fullførte foran Stenshorne en ti sekunders straff, og Stenshorne endte dermed opp med fjerdeplassen.

Løpet ble vunnet av mesterskapsleder Andrea Kimi Antonelli som øker gapet ned til Stenshorne på andreplass fra 33 til 46 poeng, men tapet ble altså langt mindre enn fryktet for nordmannen. Samtidig ble det null poeng til både Tim Tramnitz og Rafael Camara som er nummer tre og fire i mesterskapet, noe som gjør at en pallplassering i mesterskapet i praksis snart er sikret.

Det gjenstår nå fem løp av årets FRECA-sesong, og det første av de kjøres søndag. Kvalifiseringen starter 08:30 norsk tid, mens løpet ruller i gang 14:10.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!