Norges Bilsportforbund sitt kontor på Bryn i Oslo. I disse dager er det stengt, mens de ansatte holder forbundets funksjoner oppe gjennom hjemmekontor.
Norges Bilsportforbund sitt kontor på Bryn i Oslo. I disse dager er det stengt, mens de ansatte holder forbundets funksjoner oppe gjennom hjemmekontor.

Deltakere fra Russland og Hviterussland utestenges direkte av Norges Bilsportforbund

– Norges Bilsportforbund mener det er helt urimelig å ha utveksling med Russland og Hviterussland så lenge Russlands invasjon i Ukraina pågår.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Det sier NBFs president Finn Eirik Eilertsen i en offisiell uttalelse via forbundets egne nettsider tirsdag.

Konflikten som pågår i Øst-Europa etter at Russland invaderte Ukraina torsdag forrige uke har skapt store ringvirkninger i internasjonale idrettskretser, hvor både Russland og Hviterussland nå utestenges fra en rekke særforbund verden over.

Blant annet har den internasjonale olympiske komité (IOC) sterkt oppfordret alle idrettsforbund om å utestenge Russland og Hviterussland grunnet russernes aggressive krigføring i retning Ukraina, med støtte fra nabolandet Hviterussland som skiller noe av grensetraktene mellom Ukraina og Russland, og store forbund som UEFA og FIFA i fotballen, i tillegg til det internasjonale skiforbundet FIS, har nå sluttet seg til IOCs oppfordring.

Finn Eirik Eilertsen, president i Norges Bilsportforbund.
Finn Eirik Eilertsen, president i Norges Bilsportforbund.

Det samme tyder på vil skje også hos det internasjonale bilsportforbundet, hvor FIA-president Mohammed Ben Sulayem har innkalt til en ekstraordinær forsamling tirsdag for å ta en klar stilling til konflikten mellom Russland og Ukraina. Alt tyder på at det innebærer at de følger den retningen som resten av idrettsverden har tatt, nemlig å utestenge alt som har med Russland å gjøre så lenge konflikten pågår, det inkludert russiske utøvere om de så selv går ut og tar avstand til krigshandlingene fra deres eget land.

Men i påvente av at FIA tar sitt standpunkt, i skrivende stund, så har nå Norges Bilsportforbund tatt en avgjørelse på egne vegne ut ifra det de selv har mandat til.

– Det russiske angrepet på Ukraina er et klart brudd på Folkeretten. Krigføringen mot Ukraina er totalt uakseptabel, og vi stiller oss solidarisk med andre idrettsorganisasjoner i denne saken. Vi ønsker å vise vår støtte til våre bilsportvenner i Ukraina og Ukraina som nasjon, sier president Eilertsen, og viser til at bilsportforbundets holdning i denne saken gjelder inntil videre og minimum så lenge Russlands krigføring i Ukraina pågår.

Powered by Labrador CMS