Denne helgen har verdensmesteren svært dårligere odds for å vinne

I alle fall hvis vi skal stole på statistikken.

Publisert

Men så er jo statistikker til for å brytes, som det så fint heter. Skal Johan Kristoffersson kunne ta sin åttende seier på rad og ti totalt denne sesongen, to uker etter at han sikret VM-tittelen for andre året på rad?

Petter Solberg mistet ledelsen og seieren til Johan Kristoffersson i USA for to uker siden. Denne gangene er oddsene vesentlig lavere for Solberg-suksess en nok en Kristoffersson-seier. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Men så er jo statistikker til for å brytes, som det så fint heter. Skal Johan Kristoffersson kunne ta sin åttende seier på rad og ti totalt denne sesongen, to uker etter at han sikret VM-tittelen for andre året på rad?

I fjor ble den tyske VM-runden i rallycross på Estering et lite mageplask for Kristoffersson etter at han sikret gullet i Latvia, den gang to uker før runden. Overfor Parc Fermé innrømte verdensmesteren at det ble mye utenomsportslig fokus i etterkant av gullet som forstyrret de ordinære og optimale rutinene han har innenfor en VM-runde uten at han la skylda konkret på det.

Knotete bane

Men Estering er en bane av god gammel karakter, da den er kort og knotete med flere krevende gruspartier - og en bane hvor det å være rask i starten har mye å si, og kanskje den banen som favoriserer førerferdigheter mer enn bilens egenskaper sammenliknet med de fleste andre baner.

Kristoffersson har likevel utvilsomt vist seg fram som kanskje feltets mest stabile fører, noe det blir seire og VM-gull av. Men til helgen har han ikke historikken på sin side når det kommer til hva han har levert på Estering tidligere.

Aldri på pallen

Fjerdeplassen fra 2015 er hans beste resultat. I fjor ble han «bare» nummer syv, mens han har en sjette- og åttendeplass fra henholdsvis 2016 og 2014.

Ifølge Twitter-brukeren «World of RX statistics» har også Kristoffersson kun én omgangsseier (Q4, 2014) av de 16 som er blitt kjørt de siste fire årene, samt én andretid (Q1, 2015). Denne listen toppes av Petter Solberg med fem kvalik-seire, mens Mattias Ekström og Davy Jeanney har tre hver.

Med andre ord har Kristoffersson aldri vært i nærheten av å være i toppen på Estering. Kun to ganger har han kjørt finale (2014 og 2016), og semifinalene har han aldri vunnet de siste fire årene. Summa sumarum er også Estering den eneste banen hvor Kristoffersson aldri har stått på pallen i det hele tatt.

Men for å referere til første setning, så er også statistikker til for å brytes - og er det noen som har knekt alt av statistikker og rekorder de siste årene så er det nettopp Johan Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS