Sigurd Egeland.

Skulle egentlig legge opp:

– Det er det vel mange som har sagt ja!

Å legge opp er ikke bare bare. På Lånkebanen var de to siste sesongers sølvvinner tilbake i klasse 2 i Rallycross-NM.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Sigurd Egeland skulle egentlig legge opp, men det var fullt så enkelt. Under sesongens første løp på Lånkebanen var han på plass i klassen han har blitt nummer to i de to siste sesongene. 

RALLYCROSS: Sigurd Egeland skulle egentlig legge opp, men det var fullt så enkelt. Under sesongens første løp på Lånkebanen var han på plass i klassen han har blitt nummer to i de to siste sesongene. 

– Vi trodde du skulle legge opp vi..

– Det er det vel mange som har sagt ja! Lagt opp og lagt opp.. Jeg skal ikke kjøre fullt, det er planen. Jeg skal kjøre litt nå bare for gøy. Jeg har en guttunge som skal kjøre crosskart, så jeg har tenkt å bruke mer tid på han, forteller Sigurd Egeland til Parc Fermé.

At han var å finne til start på Lånkebanen handlet delvis om at det nettopp var der årets NM-sesong ble innledet. 

– Litt av grunnen til at jeg valgte å kjøre et par løp i år var at de fikk løp her. Jeg kjørte support her for to år siden, og jeg syntes det var dritgøy.

Måtte låne bil

Sigurd Egeland i aksjon på Lånkebanen.

Han kom dog til start i lånt bil etter at motoren i bilen som var plan A sa stopp få dager før avreise til Trønderlag. 

– Vi har en RX-8 stående hjemme som er til Svardal som jeg har strekt opp igjen. Jeg skulle kjøre et par løp med den bare for gøy. Så rasa vi motoren i den på mandag, så da ble det reservebil. Jeg har lånt bilen, så den er til salgs! Det er ikke sikkert den er verdt så mye på søndag da, humrer Egeland. 

At det ikke blir en full sesong og følgelig ikke et nytt forsøk på NM-gullet i klasse 2 gjør at poengjaget ikke var like viktig denne helgen, men det var naturligvis viktig å hevde seg litt likevel. 

– Konkurransen er der, men det er ikke som det var i fjor. Men jeg er ikke her for å bli sist heller da!

Forventer tøff kamp om gullet

Det var Petter Fuglestveit som tok første stikk i klasse 2, noe han midt sagt vatr godt fornøyd med etter å ha kommet inn fra B-finalen.

For Egelands del endte det med fjerdeplass i B-finalen denne gangen. Blant konkurrentene som blir å se til start hele sesongen forventer han en tøff kamp om NM-gullet. 

– Den som skal ta gull i år, han skal være fokusert hele året, for å si det sånn. Når du ikke kan stryke et løp så må du på en måte ha poeng hvert løp. Det merket jo jeg i fjor da jeg fikk litt stang ut i de to siste løpene. Da datt jeg plutselig rett av lasset, fordi vi leter bra etter tre løp, så det skal ikke så mye til før man er kobla av.

– I ditt fravær, hvem tror du kommer til å kjempe om gull i år?

– Jeg tror kanskje Holten kan bli veldig skummel i år, hvis den bilen fungerer hele året så setter jeg kanskje han som en av de beste kandidatene til å vinne. Fuglestveit kommer jo som ny i klassen. Han er kanskje litt uerfaren men han er veldig flink til å kjøre bil. Lasse Aaberg kan være med. Jeg tror det kan bli veldig hardt om gull i år, sier Egeland. 

I helgens A-finale var det nettopp Fuglestveit som tok første stikk foran Lasse Aaberg etter å ha kommet inn fra B-finalen. 

Egeland advarer samtidig de unge og fremadstormende førerne mot å bli for hissig på grøten. En finale uten poeng kan fort bli helt avgjørende for medaljesjansene. 

– Du kan ikke ta de store sjansene når du ikke kan stryke et løp. Da må du heller kjøre litt på det trygge. Jeg tror at du på slutten av året har igjen for at du kanskje av og til heller holdt bremsepedalen litt inne heller enn å gå all in for å komme først. For hvis du blir stående da, så kan det være avgjørende for at NM ryker. Det er kanskje noe av det som feller det yngste. Det blir litt hissig på grøten og tenker: "Kan jeg komme først?" Men det er ikke alltid det er det smarteste, slår han fast. 

Powered by Labrador CMS