Thomas Bryntesson og Sondre Evjen med champis-siktet innstilt mot årets suverene nordiske mester i rallycross, Niclas Grönholm.

Disse nordmennene stakk av med med medaljer i det nordiske rallycrossmesterskapet

De fleste mesterskap avgjøres godt utpå høsten, men RallyX Nordic valgte å ha sin sesongavslutning på en klassisk svensk rallycrossbane.

Publisert

RALLYCROSS: Strängnäs-banen i Øst-Sverige har vært under ombygging den siste tiden som følge av det kommende Nitro-mesterskapet neste uke, der ett av signalforandringene er å bygge større hopp.

Men RallyX Nordic fikk teste ut banen denne helgen i det som var sesongfinalen for det nordiske mesterskapet. Samtlige fem klasser skulle avgjøres, og det var flere norske medaljekandidater å følge med på (se sammenlagtlista nederst i saken).

Dog var det få nordmenn med gullsjanser, og det skulle heller ikke bli noen gullmedaljer. Ironisk nok var det ikke en eneste nordmann til start i Open 2WD sist helg, som ellers er en populær klasse for mange norske førere å kjøre - spesielt med det vellykkede Supernasjonal-formatet her hjemme i Norge.

Og det var kanskje synd, for med innsatsen som Simen Engsvik og Jonas Dalseth Jacobsen leverte på få forsøk, så var de åpenbart sterke kandidater. Engsvik sin seier fra Latvia, i tillegg til innsatsen i Höljes ble belønnet med en fjerdeplass sammenlagt i mesterskapet. Jacobsen dominanse i Höljes holdt til en sjetteplass i sammendraget etter at han ikke kjørte de resterende rundene.

Én norsk medalje i crosskart

I juniorklassen for crosskartene var det Karl Peder Nordstrand som hadde best odds av de norske førerne, og han fikk også besøk av Dennis Vik i finalen. Det ble henholdsvis fjerde- og sjetteplass til de norske unggutta i finalen. Nordstrand ble også beste nordmann sammenlagt med en femteplass.

For de ordinære crosskartene var det sterk norsk innsats denne helgen med tre førere i finalen. Tidvis knivet Thomas Eek Murstad, Sindre Trøyterud og Jan Emil Wilsberg tett med hverandre, men det var førstnevnte som vant den norske duellen med en sterk andreplass i finalen.

Pallen glapp for Trøyterud og Wilsberg, som ble nummer fire og fem. Murstad ble også beste nordmann sammenlagt etter å ha kjørt fullt mesterskap, og Notodden-gutten imponerte med bronsemedalje sammenlagt i en av de største klassene denne sesongen.

Ole Henry Steinsholt.

Tre medaljer i Supercar og Lites

I Supercar Lites er det Ole Henry Steinsholt som har vært å regne med blant de norske utøverne, men det skal sies at også Eirik Hesla Berget nådde semifinale denne helgen. Men kun Steinsholt tok seg til finalen, hvor det ble en andreplass. Det holdt også til en andreplass sammenlagt med ett poengs margin på Martin Enlund, mens Simon Olofsson stakk av med gullmedaljen.

Så var det riktig nok størst interesse rundt toppklassen Supercars med flere norske medaljekandidater. Og fordi Johan Kristoffersson ikke stilte til start i finalen, så ble det en parademarsj for Niclas Grönholm til å ta hjem gullmedaljen.

Men det skulle bli en beinhard kamp mellom Thomas Bryntesson og Sondre Evjen om medaljene, der sistnevnte viste et sterkt tempo denne helgen med andreplass etter omgangene og seier i semifinalen. Og Evjen berget til slutt andreplassen i finalen, med Bryntesson på tredjeplass. Men det holdt akkurat for norsk-svensken til å sikre sølvmedaljen med ett poeng på Evjen.

Ole Christian Veiby tok seg også til finale, men var ute av medaljekampen. Den norske rallyprofilen ble dessuten diskvalifisert fra finalen da han dundret rett i siden på Yuri Belevskiy over målgangen i utgangen av alternativsporet på den aller siste runden.

Sammenlagt RallyX Nordic 2022

Supercar
1) Niclas Grönholm, Hyundai, 143
2) Thomas Bryntesson, Volkswagen, 127
3) Sondre Evjen, Audi, 126
6) Ole Christian Veiby, Audi, 100
9) Hans-Jøran Østreng, Hyundai, 55
25) Frank Valle, Ford, 4
30) Tom André Sætnan, Skoda, 0

Supercar Lites
1) Simon Olofsson, 161
2) Ole Henry Steinsholt, 123
3) Martin Enlund, 122
13) Eirik Hesla Berget, 50
15) Lars Erik Haug, 33

Open 2WD
1) Viktor Johansson, Mercedes-Benz, 131
2) Joni-Pekka Rajala, Datsun, 114
3) Simon Tiger, BMW, 99
4) Simen Engsvik, Volkswagen, 81
6) Jonas Dalseth Jacobsen, Volkswagen, 54
12) Markus Johannessen, Volvo, 34
14) Fredrik Ågedal, BMW, 29
16) Sander Engsvik, BMW

CrossCar
1) Oskar Andersson, Crosscar Edge, 139
2) Patrik Hallberg, Crosscar Edge, 133
3) Thomas Eek Murstad, Speedcar Wonder, 119
15) Sindre Trøyterud, Semog Crosscar, 36
19) Jens Hvaal, Speedcar Extreme, 19
20) Jan Emil Wilsberg, YMS Extreme, 17
24) Nikolai Haldammen, YMS Extreme, 7
32) Helene Hvaal, Speedcar Extreme, 0
34) Ove Michal Eide, Lifelive TN5, 0

CrossCar junior
1) Mikael Uitto, Speedcar Extreme, 157
2) Lukas Andersson, Speedcar, 142
3) Lauri Halonen, YMS Extreme, 142
5) Karl Peder Nordstrand, Speedcar Wonder, 133
6) Oliver Sollie, Speedcar Extreme, 90
11) Dennis Vik, Speedcar Extreme, 49
18) Eirik Steinsholt, Speedcar Wonder, 16

Powered by Labrador CMS