Disse tre nordmennene kan sikre EM-gullet i Höljes

Touringcar kjøres for siste gang, og flere nordmenn er godt med i medaljekampen.

Publisert

De største overraskelsene i år er kanskje Jan Emil Wilsberg og Sivert Svardal, to unggutter som ikke har holdt på med rallycross i altfor mange år. Sammen med mer rutinerte Daniel Holten har de alle relativt greie muligheter til å ta gull.

Jan-Emil Wilsberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

De største overraskelsene i år er kanskje Jan Emil Wilsberg og Sivert Svardal, to unggutter som ikke har holdt på med rallycross i altfor mange år. Sammen med mer rutinerte Daniel Holten har de alle relativt greie muligheter til å ta gull.

Best an ligger Wilsberg som har kun fire poeng opp til gullplass. Holten og Svardal har henholdsvis 12 og 13 poeng opp, men kan med litt hell være med å utfordre kampen om gullet.

– Målet er selvfølgelig EM-gull. Foran denne helgen så har jeg gått over hver eneste ting på bilen og studert ekstra nøye hva jeg skal gjøre. Jeg må gi det lille ekstra nå, sier Wilsberg, som i sin tredje rallycrossesong har vist en rivende utvikling bak rattet.

Ettersom de beste i Touringcar også kjører i Norge så får Wilsberg god matching på hjemmebane hvor han i skrivende stund ligger på andreplass i NM, bak nevnte Svardal, men foran Holten som da utgjør den norske tettrioen i topp både i NM og EM.

– Med unntak av Belgia har det gått ganske bra i år, så jeg er på gull som mye mulig om jeg klarer å holde på farten jeg har vist i både EM og NM, sier Wilsberg.

18-åring imponerer

Sivert Svardal er som nevnt også en annen positiv norsk overraskelse med bakhjulstrekk. Sørlendingen i sin Mazda RX8 han fint kjøre seg opp til medalje og mulig gull med litt flaks.

Sivert Svardal. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Å være 18 år og bare kjørt én sesong før gjør at det å være med i EM i det hele tatt er en kjempekul opplevelse. Og det å være med i toppen før siste runde er sinnssykt kult. Jeg har ikke tenkt noe på sammendraget, kun hvert enkelt løp, og det er også det vi tenker nå. Målet er å komme til finalen denne gangen, sier Svardal.

Samtidig ser han medaljen i det fjerne og at den slettes ikke er umulig. Men først og fremst skal han bare kjenne på følelsen over å kjøre foran ett av de største løpene på kalenderen.

– Alt i alt skal jeg egentlig bare kose meg på verdens kuleste billøp denne helga. Det er ikke sikkert at jeg får kjøre på en så kul bane på et så kult arrangement igjen, så dette skal bare nytes, sier 18-åringen.

Holten med i kampen

Så skal vi heller ikke glemme Daniel Holten, som fikk en marerittstart på sesongen i Belgia før han svarte med å vinne EM-runden på hjemmebane for tre uker siden. Han ligger tett i tett med Svardal sammenlagt, og er den av de tre nordmennene i topp med desidert mest erfaring.

– Sjansene for medalje tenker jeg er gode. Jeg kan ikke gjøre annet enn mitt beste og håpe at marginene går min vei. Gullet kan bli hardt, en del ting må klaffe for at det skal gå, men helt umulig er det ikke. Jeg vet jeg har farten til å vinne, så jeg håper på det beste, sier sørvestlendingen.

Daniel Holten. (Foto: Simen Næss Hagen)

I tillegg til de nevnte tre, så er det også tre andre førere som i teorien kan ta medalje. Fredrik Magnussen, Per Magne Røyrås og Camilla Antonsen har henholdsvis 12, 15 og 18 poeng opp til bronseplass.

Powered by Labrador CMS