Andreas Seidl går fra McLaren til Sauber, i dag kjent under Alfa Romeo-navnet.

Dominobrikkene faller i Formel 1 – nå byttes teamsjefene i Ferrari, McLaren og Sauber

Silly season er tilbake, og denne gangen er det teamsjefenes tur. Mattia Binotto og Jost Capito var allerede ute av henholdsvis Ferrari og Williams, og i dag falt ytterligere tre dominobrikker på kort tid.

Publisert

FORMEL 1: Dagen startet med at Frédéric Vasseur forlot Alfa Romeo og Sauber til fordel for den ledige posisjonen som teamsjef i Ferrari.

FORMEL 1: Dagen startet med at Frédéric Vasseur forlot Alfa Romeo og Sauber til fordel for den ledige posisjonen som teamsjef i Ferrari.

– Jeg er veldig glad og beæret over å ta over ledelsen av Scuderia Ferrari som teamsjef. For meg, en livslang motorsportentusiast, har Ferrari alltid representert toppen av racingverden, uttaler Vasseur.

McLaren henter erstatteren internt

Akkurat den overgangen var i stor grad forventet å komme i orden etter at Binotto måtte forlate Maranello, men denne dagen skulle vise seg å by på langt mer enn som så. McLaren kunne nemlig avsløre at deres teamsjef Andreas Seidl forlater laget.

– Jeg har likt å jobbe med Andreas. Han har gitt laget et godt lederskap og har spilt en betydelig rolle i vår plan for gjenoppretting av F1-ytelsen og den pågående reisen for å komme tilbake til fronten av rutenettet. Jeg takker ham for åpenheten gjennom hele prosessen som ga oss tid til å planlegge deretter, uttaler administrerende direktør Zac Brown om Seidls avgang.

Andrea Stella selv ser frem til å komme i gang med sin nye rolle i teamet han har vært en del av i ulike roller siden 2015.

– Vi er realistiske med tanke på hvor mye arbeid som ligger foran oss for å komme tilbake oppover griden, men jeg er spent og oppmuntret over at jeg er på denne reisen sammen med et team fullt av talent, erfaring, racingånd og dedikasjon. Jeg ser frem til å jobbe tett med hver av dem, Lando og Oscar, for sammen å oppnå stor suksess og nyte reisen, uttaler McLarens nye teamsjef Andrea Stella.

Sauber trenger fortsatt teamsjef

Kort tid etter McLarens annonsering ble det klart at grunnen til at Seidl forlater McLaren er for å bli administrerende direktør i Sauber.

– Jeg gleder meg til å bli med på laget og samarbeide med alle kollegene i Sauber-gruppen om de ambisiøse målene vi har satt sammen. Jeg vil takke Finn Rausing og alle i Saubergruppen for deres valg, uttaler Seidl om hans nye jobb i Sauber.

Jost Capito, her sammen med norske Andreas Mikkelsen, under Rally Sweden i 2015 da han var teamsjef for Volkswagen Motorsport i Rally-VM.

Vasseur har frem til han nå går til Ferrari vært både teamsjef og administrerende direktør hos Sauber, men denne praksisen endres altså nå. Med andre ord mangler Sauber fortsatt teamsjef. Etter at Jost Capito forlot Williams i går har flere spekulert i at tyskeren kan være en aktuell mann til den ledige stillingen som teamsjef i Sauber.

Capito har tidligere gjort stor suksess med Volkswagen i rally, og kan være en ønsket mann hos Volkswagen eide Audi, som på sikt kommer inn i Sauber. I tillegg til Sauber må også Williams fortsatt finne sin neste teamsjef – årets silly season er med andre ord fortsatt ikke over.

Powered by Labrador CMS