Ole Øyvind og Emil Tveiten, som representerer arrangørklubben NMK Nore og Uvdal, laddet friskt inne på Smådøl Motorstadion i fjor. Nå kan de, og flere andre, være med å kjempe om tittelen «Numedalsmesteren» dersom man gjør to gode løp i de lokale sprintløpene denne vinteren.

Duket for enormt prestisjeoppgjør i rallymiljøet rundt numedalsregionen

Ikke alle har mulighet til å kjempe om NM. Derfor kan «Numedalsmesteren» henge vel så høyt.

Publisert

RALLY: Som vanlig er det rallysporten som drar igang bilsportsesongen med sine forutsetninger for å kjøre på vinteren, og tradisjonen tro er det Smådølsprinten som åpner ballet for fjerde gang de siste fire årene.

RALLY: Som vanlig er det rallysporten som drar igang bilsportsesongen med sine forutsetninger for å kjøre på vinteren, og tradisjonen tro er det Smådølsprinten som åpner ballet for fjerde gang de siste fire årene.

NMK Nore og Uvdal har lykkes godt med sitt konsept hvor de kjører deler av den legendariske Smådøla-etappen fra Numedalsrally som en sprintetappe med base på motorsenteret som også er en del av etappen, og flere får derfor benyttet muligheten til å varmkjøre bilene sine til NM-sesongen starter på Elverum om drøye to uker.

Makstak på 50 biler

Men ikke alle har mulighet til å satse på NM. Derfor har NMK Nore og Uvdal og KNA Kongsberg gått sammen om et eget lokalt konspet, «Numedalsmesteren». Sammen med Flesbergsprinten blir dette en egen cup hvor de kårer en mester etter Flesberg.

Det gjør også at hvert løp har et makstak på 50 biler, og per nå står 49 førere klare til Smådølsprinten førstkommende lørdag etter at samtlige på venteliste fikk tilbudt plass etter forfall fra andre påmeldte.

– Vi har kjørt 60 biler tidligere og kunne gjort det nå også, men ettersom Flesbergsprinten ikke klarer flere enn 50, så innordner vi oss etter det med tanke på cupen, sier løpsleder Torill Karlsrud til Parc Fermé.

Torill Karlsrud, løpsleder for Smådølsprinten og tidligere løpsleder for Numedalsrally.

Oppfordrer flere

De har lenge snakket om å etablere en lokal cup, og nå blir det altså en realitet.

– Ja, denne er helt ny for året. Vi har snakket om det i flere år, men så gjorde vi alvor av det og satte oss ned og fikk satt opp et cupreglement. Så da blir det en mester i hver klasse, sier Karlsrud.

Det vil si de fire NM-klassene innenfor to- og firehjulstrekk, samt historisk klasse, Volvo Original og Ungdomsklassen. Sistnevnte har dessverre ingen påmeldte til Smådølsprinten i skrivende stund.

– Det er jo veldig mange som ikke kaster seg på NM-sirkuset, og skal man tenke tanken videre så burde flere av sprintrallyene gå sammen om en cup som består av tre-fire løp. Det er et godt alternativ til NM, så det burde vært et mål rundt omkring, sier hun med en sterk oppfordring til andre arrangører og lokalmiljøer.

Powered by Labrador CMS