Endte sesongen med massiv krasj - men Eyvind tok det med et smil

– Man kan aldri blir for gira til å kjøre fortest, sier Eyvind Brynildsen på spørsmål om det ble litt vel mye overladding i det krasjet kraftig i Latvia.

Publisert

Han skulle måle krefter mot EM-eliten en siste gang for sesongen. Selv om 2018 ikke ble året han håpet på totalt sett, så var han på skuddhold til en tredjeplass i Rally Liepaja. Slik skulle det dog ikke gå.

Eyvind Brynildsen. (Foto: Alexandre Guillaumot/DPPI)

Han skulle måle krefter mot EM-eliten en siste gang for sesongen. Selv om 2018 ikke ble året han håpet på totalt sett, så var han på skuddhold til en tredjeplass i Rally Liepaja. Slik skulle det dog ikke gå.

– Vi prøvde og jeg hadde helt ærlig troen på at det skulle gå, sier Brynildsen til Parc Fermé, om jakten på tredjeplassen.

På SS10 skulle det gå galt. Da Brynildsen og Ilka Minor virkelig skulle sette opp tempoet, så skulle det gå over stokk og stein, bokstavelig talt.

– Jeg mister baken på bilen i inngangen til svingen. Jeg vil si en femtegir-sving, så det går relativt fort. Jeg prøver så å dra den inn, men det var for mye løsgrus utenfor sporet. Så da ender vi opp med å treffe grøfta på ytteren. Det er jo en del av «gamet» dette her, sier Brynildsen, i tilsynelatende relativt godt humør kort tid etter heisaturen.

Fire måneder siden sist

I videoen under kan du se et amatøropptak av hvordan smellen var for Brynildsen og Minor.

Brynildsen angrer dog ikke på forsøket. Han har ikke sittet i rallybilen siden i juni, og var overrasket over seg selv over at han hengte relativt greit med. Russeren Nikolay Gryazin, som ble U28-mester, var dog i en klasse for seg, og delvis Chris Ingram også.

Sindre Furuseth. (Foto: Alexandre Guillaumot/DPPI)

Men det var altså en tett kamp om tredjeplassen mellom Fredrik Åhlin, Fabian Kreim og Brynildsen før nordmannen forsvant på den tiende etappen.

– Jeg har ikke kjørt rallybil på fire måneder og går inn og henger med fra start. Det går ekstremt fort her, og som eneste Ford mot Skoda-ene, så er jeg fornøyd med hvordan vi fighter i toppen, sier Brynildsen.

Furuseth brøt igjen

Det ble ingen god norsk helg i det hele tatt i EM-finalen. For Sindre Furuseth ble en mørk sesong totalt helsvart da han måtte bryte på den sjette etappen.

Nok en gang tekniske problemer for romerikingen, som virkelig har slitt med å ta sin Opel Adam R2 til mål uten tekniske problemer i årets EM-sesong. Ikke ett eneste løp er fullført som følge av at bilen ikke har holdt inn.

Den eneste som kunne forsvare Norges farger var derfor Oliver Solberg og Veronica Engan, selv om disse kjempet i det latviske mesterskaptet framfor EM. Men også Solberg måtte kaste inn håndkledet med tekniske problemer på den nest siste etappen etter å ha ligget på tredjeplass i klassen for tohjulsdrevne biler.

Powered by Labrador CMS