Årets førere i F1 Academy.

Sesongguide: 

F1 Academy tilbake i helt ny drakt

Formel 1s kvinneserie starter sin sesong denne helgen, og det i en helt ny versjon.

Publisert

RACING: Denne helgen starter sesongen i Formel 1s egne kvinneserie F1 Academy. Mesterskapet som kjøres på Formel 4-nivå kommer i en helt ny drakt i det som blir deres andre sesong. 

RACING: Denne helgen starter sesongen i Formel 1s egne kvinneserie F1 Academy. Mesterskapet som kjøres på Formel 4-nivå kommer i en helt ny drakt i det som blir deres andre sesong. 

I år kjøres alle syv løpshelgene under Formel 1-paraplyen med TV-dekningen og oppmerksomheten det medfører. F1 Academy skal i aksjon i Saudi-Arabia, Miami, Spania, Nederland, Singapore, Qatar og til slutt Abu Dhabi. Sendingene kan sees på Viaplay eller F1TV.

Slik fungerer mesterskapet

Alle førerne kjører med de samme bilene. Formatet er endret i forkant av årets sesong. Nå kjøres det en trening og en kvalifisering, før to løp venter. Kvalifiseringen setter griden for det første løpet på vanlig måte, mens hver førers nest raskeste tid i kvalifiseringen setter griden for det andre løpet. 

Pole i hvert løp belønnes med to poeng, og i det første løpet deles det også ut et poeng for raskeste runde forutsatt at føreren fullfører innenfor topp ti og at over halve løpsdistansen blir fullført. De ti første førerne i hvert løp plukker poeng som i Formel 1: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 og 1 poeng. 

Forøvrig sikrer vinneren av mesterskapet 10 superlisens-poeng, mens andre- og tredjeplassen gir syv og fem poeng. 

Formel 1-støtte

Griden består i utgangspunktet av fem team med tre biler hver, og dermed 15 førere totalt. Men i noen løp vil det komme inn en Wildcard-fører som kommer inn som fører nummer fire hos de regjerende mesterne Prema.

De fleste førerne støttes av et Formel 1-team og skal kjøre med det teamets livery, mens tre førere kjører med støtte fra sponsorene Tommy Hilfiger, Charlotte Tilbury eller Puma.

Prema

Tina Hausmann - Aston Martin

Tina Hausmann kjører for Prema og representerer Aston Martin i F1 Academy. Den sveitsiske 17-åringen debuterer i mesterskapet denne sesongen. 

Doriane Pin - Mercedes

Franske Doriane Pin representerer Mercedes i mesterskapet. 20-åringen har tidligere kjørt blant annet LMP2 i Langdistanse-VM.

Maya Weug - Ferrari

Nederlandske Maya Weug kjørte i fjor Formula Regional Europa mot blant annet Martinius Stenshorne og Andrea Kimi Antonelli. 19-åringen representerer Ferrari. 

ART Grand Prix

Bianca Bustamante - McLaren

Filippinske Bianca Bustamnante kjører sin andre sesong i mesterskapet, denne gangen for ART Grand Prix med støtte fra McLaren. 19-åringen vant to løp forrige sesong. 

Aurelia Nobels - Puma

Brasilianske Aurelia Nobels har tidligere kjørt blant annet italiensk Formel 4. 17-åringen debuterer i F1 Academy denne sesongen. 

Lia Block - Williams 

Lia Block er et kjent navn som mange som Ken Blocks datter. Den amerikanske 17-åringen har kjørt i mesterskap som Extreme E, Nitrocross og har ikke minst vært å se i rally. Nå er det altså F1 Academy som står på programmet. 

MP Motorsport

Emely de Heus - Red Bull

I MP Motorsport finner vi en Red Bull duo, der to førere kjører med Red Bull-livery og en fører med Visa RB. Nederlandske Emely de Heus har tidligere kjørt spansk Formel 4 og W series, og kjørte også F1 Academy i fjor. Der ble det en niendeplass sammenlagt for 21-åringen. 

Hamda Al Qubaisi - Red Bull

Handa Al Qubaisi kommer fra Emiratene, og kjører i likhet med sin storesøster Amna for MP Motorsport. 21-åringen ble nummer tre i fjorårets mesterskap med fire seiere i bagasjen. 

Amna Al Qubaisi - Visa RB

Storesøster Al Qubaisi støttes av Visa RB, og kjørte også i fjor i mesterskapet. Da ble det en sjetteplass for 23-åringen. 

Rodin Motorsport

Lola Lovinfosse - Charlotte Tilbury

Franske Lovinfosse kjører sin andre sesong i F1 Academy. 18-åringen har tidligere kjørt i spansk Formel 4, og sikret tre pallplasser forrige sesong. 

Abbi Pulling - Alpine

Britiske Abbi Pulling har tidligere kjørt i W Series og var også å finne på fjorårets grid i F1 Academy. 20-åringen tok syv pallplasser forrige sesong. 

Jessica Edgar

Britiske Jessica Edgar kom fra GB4 i 2022 før hun debuterte i F1 Academy i fjor. 18-åringen sikret fire pallplasser og en seier i 2023. Hun er den eneste føreren uten en annonsert samarbeidspartner. 

Campos

Chloe Chambers - Haas

Amerikanske Chloe Chambers representerer Haas i F1 Academy. 19-åringen kjører sin første sesong i mesterskapet etter å blant annet ha kjørt W series og Formula Regional Oseania tidligere. 

Carrie Schreiner - Sauber

Tyske Carrie Schreiner kjører for Campos og Sauber i F1 Academy. 25-åringen kjører sin andre sesong i mesterskapet. 

Nerea Martí - Tommy Hilfiger

Spanske Nerea Marti ble nummer fire i fjorårets mesterskap, og tok seks pallplasser i prosessen. 22-åringen kjører for Campos også i år. 

Powered by Labrador CMS