F1: Dommerne gir Verstappen skylden - får straff som må løses ut under Russlands Grand Prix

Publisert
(Skjermdump: F1TV)
(Skjermdump: F1TV)

FORMEL 1: Sammenstøtet mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen på Monza ble naturlig nok gjenstand for diskusjoner i dommerrommet etter løpet. Hamilton kom ut foran Verstappen fra pit-utgangen, men gjennom første sving forsøkte Verstappen å komme seg rundt på utsiden av Hamilton. Det endte med at det ble for trangt inn i sving to, og ingen ga etter for plassen, som førte til at Verstappen hektet inn i bilen til Hamilton, spratt over luftinntaket og landet delvis over Mercedes-bilen. Begge endte opp fastlåst i sandfella utenfor sving to.

Ettersom begge bilene brøt løpet var det ingen hensikt i å utdele noen eventuelle straffer underveis i løpet til den som eventuelt skulle ansvarliggjøres for hendelsen, men nå er det klart at FIA mener det foreligger en syndebukk også i det andre sammenstøtet mellom tittelrivalene denne sesongen.

Men i motsetning til smellen på Silverstone der sammenstøtet endte med brutt løp for Verstappen og en ti-sekunders straff til Hamilton, så er dommerne nå klare på at det Verstappens ansvar denne gangen. De mener at nederlenderen ikke er nok siden og foran Hamilton til å ha rett på idealsporet inn i sving to og følgelig er ansvarlig for sammenstøtet som ender med at begge blir stående og må bryte løpet. Les hele dommen her.

Dermed tildeles Verstappen skylden for hendelsen. Og de belønner nederlenderen med en tre-plassers gridstraff til neste løp om to uker, Russlands Grand Prix, i tillegg til to straffepoeng på lisensen. Straffepoengene kommer til nytte dersom man overskrider 12 av dem over et kalenderår. Da får man startnekt i det neste løpet, men dette er riktig nok Verstappens to første straffepoeng det siste året.

Powered by Labrador CMS