F3: Full kontroll og enkel seier - nå har Dennis fått et nytt godt grep om gullmedaljen

Publisert
Dennis Hauger i ensom majestet på nederlandske Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger i ensom majestet på nederlandske Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Alt lå til rette for at Dennis Hauger skulle sikre sin fjerde seier for sesongen i søndagens avsluttende løp i Formel 3-helgen på nederlandske Zandvoort. Fredag kvalifiserte han seg inn til pole position, og banen har gjennom helgen vist seg å være en ekstremt krevende bane å kjøre forbi hverandre på.

Hauger trengte derfor kun å ta starten og kontrollere løpet i sitt tempo for å styrke oddsen betraktelig for en ny seier, og nordmannen leverte akkurat det han skulle. Med seks sekunders margin få runder få slutt med den virtuelle sikkerhetsbilen aktivert etter at Victor Martins kjørte David Schumacher ut av banen, og med en halv runde igjen med grønt flagg så ble seieren i praksis sikret lenge før slutt. I tillegg sikret Hauger den raskeste rundetiden tidlig i løpet, og fikk med det også to ekstrapoeng.

Martins pådro seg en tidsstraff samtidig som Schumacher var ute av løpet. Begge lå foran erkerival Jack Doohan, som på det tidspunktet var på sjetteplass. Doohan fikk så to plasser «gratis» i så måte, og minimerte litt av poengtapet han uansett ville få til Hauger. Nå leder 18-åringen fra Aurskog med 43 poeng før den siste løpshelgen skal kjøres på Sochi i Russland om tre uker.

Powered by Labrador CMS