F3: Nye viktige mesterskapspoeng for Dennis – men nå er over halvparten av forspranget tapt

Publisert

FORMEL 3: Løpshelgen på Spa-Francorchamps ble en tung virkelighetssjekk for Dennis Hauger etter at han og teamet bommet på kvalifiseringen fredag ved at han ikke klarte å kvalifisere seg innenfor topp 12. Med det som endte med 14. startposisjon i samtlige tre løp måtte Hauger både selv gjøre en kanonjobb og aller helst få litt hjelp i form av feil blant konkurrentene for å kunne score særlig til mesterskapspoeng.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)

Det ble null poeng i det første løpet, og i det andre løpet fikk han karret til seg to poeng ved å kjøre seg opp til en niendeplass. Og under søndagens løp, hvor det deles ut enda litt mer poeng enn man gjør i de to første løpene, så ville det være desto viktigere for 18-åringen fra Aurskog å komme seg innenfor de ti beste for å begrense tapet av mesterskapspoeng.

Hauger kjørte et sterkt siste løp i Belgia og klatret seks plasser i regnværet mer eller mindre helt på egenhånd, men han ble liggende for lenge i trafikk mellom forbikjøringene til å kunne kjøre seg ytterligere opp. Men det ble med en åttendeplass og fire nye poeng, totalt seks mesterskapspoeng for helgen og således hans svakeste løpshelg hittil i år.

Bedre ble det ikke for Hauger at Jack Doohan, som lå nærmest Hauger med 63 poeng før helgen, hadde en svært god helg. Pole position, en raskeste runde og to seire ble fasit for australieren, som nå har redusert gapet til bare 25 poeng på nordmannen før to løpshelger gjenstår. Neste runde går i Zandvoort i Nederland om en uke.