F3: Resultatkaos i Russland - Hauger får niendetid i kvalifiseringen mens Doohan tok pole position

Publisert
Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Det er et stort fokus på duellen mellom Dennis Hauger og Jack Doohan inn mot sesongfinalen i Formel 3 i russiske Sotsji denne helgen. Hauger leder med 43 poeng på Doohan, og har mange muligheter til å avgjøre gullet før det siste løpet skal kjøres søndag.

Men da må alt klaffe, og det gjorde det ikke på kvalifiseringen. Hauger slet med å sette topptidene mens Doohan hele veien lå og snuste på pole position. Det gir også fire ekstrapoeng, hvilket kunne vært til stor fordel for Dennis for å gjøre gullkampen enklere. Og desto litt mer spennende dersom Doohan snek dem til seg.

Og det var nettopp det som skjedde, gitt de siste resultatene som enn så lenge er oppgitt. FIA har ikke stemplet resultatlistene som offisielle enda etter at flere av bilene skal ha hatt transponderproblemer gjennom kvalifiseringen. Først var det Clement Novalak som tilsynelatende tok pole position, mens Hauger kjørte inn til en syvendetid. Korrigeringene kom raskt, og meldingene var mange - men den foreløpige resultatlisten viser nå at det var nettopp Doohan som tok pole position og fire ekstrapoeng, mens Hauger endte på en niendeplass.

Tvisten ligger likevel i den omvendte startrekkefølgen til det første løpet, som forøvrig er annonsert skal kjøres allerede 16:25 fredag ettermidag, grunnet det enorme regnværet som er meldt lørdag formiddag. For de 12 beste snus om fra kvalifiseringen til første løp, hvilket betyr at Hauger starter fra fjerde startposisjon, mens Doohan starter fra 12. startposisjon.

Skulle Dennis ende opp med minimum fem poeng mer, så vil han i verste fall ende poenglikt med Doohan etter helgen. Skulle Dennis i alle fall ta seks poeng mer enn sin australske rival og Red Bull-kollega i det første løpet, så er Formel 3-gullet i 2021 garantert norsk.

Powered by Labrador CMS