F3: Sikret to verdifulle poeng etter vanskelig start på løpshelgen i Belgia

Publisert
Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)

FORMEL 1: Etter den mislykkende forestillingen på kvalifiseringen for Dennis Hauger og hans Prema-team, så ble også utgangspunktet for det første løpet vanskelig med en 14. startposisjon. Håpet var å klatre minst to plasser som ville gitt en god startposisjon til det andre løpet - men de voldsomt krevende forholdene med regn og våt bane gjorde det vanskelig for de fleste å avansere.

Hauger ble liggende på sin 14. plass i løpet, og måtte derfor også starte det andre løpet fra samme posisjon. Etter ytterligere ustabilt vær og flere ulykker i de andre klassene på Spa-Francorchamps, ble mye av løpsprogrammet utsatt - men baneforholdene var på opptørk da det andre F3-løpet startet - en drøy time senere enn opprinnelig.

Hauger gikk en vesentlig bedre start og kom seg raskt inn på poengplass. En sikkerhetsbil etter at Matteo Nannini fikk stopp på bilen i pit-inngangen samlet opp feltet, og i restarten kom Hauger seg forbi teamkamerat Arthur Leclerc og opp på en niendeplass - og med det to mesterskapspoeng ekstra. Like etterpå smalt det - igjen - på toppen av Raidillon, hvor både W Series og Formel 1 har hatt sine heftige ulykker denne helgen.

Denne gang ar det Amaury Cordeel og Calan Williams, men begge kom seg heldigvis ut av bilene i relativt god behold, selv om de begge måtte inn i legebilene for en sjekk. Dette betydde ny sikkerhetsbil, og med får under igjen av løpet ble det tidlig klart at løpet ikke ville restartes igjen. Dermed sikret Hauger at det ikke ble en løpshelg uten poeng.

Mesterskapsrival Jack Doohan vant løpet fra pole position, og Doohan har igjen pole position til søndagens løp. Det skiller nå 44 poeng mellom Hauger og Doohan før løpshelgen skal avsluttes med det som regnes som det viktigste og mest prestisjefylte av de totalt tre løpene som kjøres per løpshelg.

Powered by Labrador CMS