Hitech-sjef Oliver Oaks mener estlenderen fortjener en ny sjanse etter å ha brukt et rasistisk utrykk under videospilling.
Hitech-sjef Oliver Oaks mener estlenderen fortjener en ny sjanse etter å ha brukt et rasistisk utrykk under videospilling.

Får fornyet tillit av F2-teamet etter Red Bull-exit: – Alle fortjener en ny sjanse

Avgjørelsen møtte blandede tilbakemeldinger på teamets sosialemedier-plattformer i kjølevannet av Red Bulls valg om å sparke Juri Vips.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det kom nok som en overraskelse på mange at Hitech-teamet gikk motstrøms og velger å la den tidligere Red Bull-junioren kjøre ferdig årets Formel 2-sesong. Avgjørelsen ble offentliggjort i går. Hitech-sjef, Oliver Oaks mener Juri Vips fortjener en ny sjanse.

— Jeg har tatt avgjørelsen om å la Juri beholde sitt Formel 2-sete hos Hitech resten av sesongen, en avgjørelse vi lenge diskuterte. Å la han fullføre sesongen med Hitech er en mulighet for han å demonstrere gjennom hans handlinger hva slags person han er. Jeg har gjort det klart for han at språket han brukte var fullstendig uakseptabelt, men jeg velger å gi han sjansen til å gjøre opp for seg, åpner Oaks pressemeldingen med.

Valget møtes med blandede tilbakemeldinger fra fansen. Flere mener for eksempel at det er feil å la Vips fortsette og argumenterer med at han burde vite bedre siden han er en voksen mann. Andre er enige i begrunnelsen til Oaks, og mener Vips fortjener en ny sjanse.

Det er ikke bare hos Formel 2-fansen valget vekker reaksjoner. Også mesterskapet selv kom med en pressemelding etter at Hitechs uttalelse.

— Hitechs uttalelse i dag er overraskende, og ikke en vi burde tatt. Vi kommer til å holde øye på situasjonen med dem for å forsikre at slik oppførsel ikke går umerket, skriver Formel 2 i en pressemelding.

Hva det betyr for Vips er ikke klart, men det kan tyde på at Formel 2 ønsker å komme med en videre reaksjon da det tilsynelatende kunne se ut som at de forventet at Vips ikke lengre ville delta i mesterskapet etter at Red Bull ga han sparken.

Det kan muligens bety at Vips må gjennom et lignende program slik som NASCAR-fører Kyle Larson måtte gjennom etter en lignende hendelse i 2020.

Powered by Labrador CMS