Flere norske rallyprofiler har håvet inn seire i utlandet

Ole Christian Veiby herjer på andre siden av kloden, og i Sverige ble det totalseier og flere klasseseire.

Publisert

For etter at Kongsvinger-gutten Ole Christian Veiby signerte fabrikkontrakt med Skoda Motorsport, med oppdrag om å prestere i det asiatiske rallymesterskapet, så har Veiby vist godt tempo på andre siden av jordkloden.

For etter at Kongsvinger-gutten Ole Christian Veiby signerte fabrikkontrakt med Skoda Motorsport, med oppdrag om å prestere i det asiatiske rallymesterskapet, så har Veiby vist godt tempo på andre siden av jordkloden.

I australske Rally Canberra denne helgen ble det karrierens første seier i dette mesterskapet. Han lå an til seier også i det første løpet, men tekniske problemet hindret Veiby i dette. Med seier i Australia, og bonuspoengene som medfølger ved å lede etter første dag, så leder også Veiby det asiatiske mesterskapet sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen.

Kenguru-dramatikk

– Det er utrolig deilig å ha fått en slik start. Jeg har fått gjentatte beskjeder om hvor viktig det er å fullføre løpet og komme i mål. Når jeg klarer det – og samtidig vinner – så føler jeg at jeg har gjort jobben min, sier 20-åringen, som også nesten fikk et ublidt møte med lokale dyrearter «down under».

En kenguru kunne fort satt en stopper for Ole Christian, slik den gjorde med Petter Solberg i den australske VM-runden i 2005.

– Da fikk jeg hjertet i halsen. Heldigvis unngikk vi sammenstøt, sier Veiby som til slutt vant med 49,3 sekunder på sin teamkamerat i Team MRF Skoda, indieren Gaurav Gill.

Herjet i Sverige

Vi flytter oss tilbake til Skandinavia og til sydligere deler av Sverige i forbindelse med South Swedish Rally. Både R5-fører Frank Tore Larsen og R2-fører Steve Røkland uttalte før løpet at seire i deres respektive klasser var målet.

Den testen bestod med glans, og vel så det. Ingen av de svenske konkurrentene kunne tukte de norske førerne. Totalseier ble det i alle fall til Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen.

– Vi kjørte et veldig bra løp. Stabil kjøring på ekstremt krevende veier i høyt tempo. Veldig godt å komme tilbake i bilen så fort etter Rally Sørland og kunne fortsette utviklingen, sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé, som innrømmer at konkurransen er tøffere her hjemme.

– Vi visste at vi stilte som favoritter fordi nivået i Norge er kanskje det høyeste i et nasjonalt mesterskap på grus når startfeltet er som på Sørlandet, sier 26-åringen.

Steve Røkland følte på konkurrentene i R2-klassen, men i likhet med Larsen føler han at helgen gikk stabilt for seg.

– Jeg har kjørt i et veldig stabilt høyt tempo i helgen og jeg har fått matching på hver etappe. Jeg visste før start at vi hadde seiers muligheter, men alt skal fortsatt stemme og de andre kjørte veldig fort, sier Røkland, som har med seg britiske Tom Woodburn i kartleserstolen.

Powered by Labrador CMS