Christian Krognes og hans team gjorde et godt løp og ble til slutt nummer tre totalt.
Christian Krognes og hans team gjorde et godt løp og ble til slutt nummer tre totalt.

Flere norske utøvere fortsetter å imponere stort på Nürburgring

Norske førere og den legendariske banen i Tyskland hører sammen. Nok en gang imponerte mange utøvere i rødt, hvitt og blått.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Barmarksesongen i bilsporten er for lengst igang, og i Tyskland har de også kommet godt igang med langdistanseserien på Nürburgring Nordschleife (NLS), som til tross for tysk status har et enormt mangfold av biler, utøvere og team fra ulike land på alle nivåer fra verdenstopp til de glade amatører. Dette mesterskapet har også tiltrukket seg mange nordmenn over flere tiår, og 2022 er intet unntak.

Det ble en knallrevansje for Christian Krognes og hans Walkenhorst Motorsport etter at de ikke kom til start i det første løpet for sesongen, og det er mye som tyder på den nye BMW M4 GT3 virkelig fungerer godt på Nordsløyfa. Det ble trippel M4 på pallen, drøye minuttet bak totalvinnerne fra ROWE Racing, og Krognes kunne se seg godt fornøyd med en tredjeplass sammen med teamkameratene Sami-Matti Trogen og Andy Soucek.

I toppklassen er også Dennis Olsen fast inventar sammen med Porsches kundeteam KCMG, men de var mer uheldige denne helgen og kjempet aldri om noen topplassering til slutt. De måtte i stedet nøye seg med 14. plass og således sist av de som fullførte i toppklassen, én runde bak ROWE.

Men vi hadde flere nordmenn på pallen i helga. Det er jo oppskriftsmessig blitt å ha den lokalt bosatte Oskar Sandberg øverst på resultatlista, og det var heller ikke noe unntak denne gangen. Forøvrig er landsmannen Sindre Setsaas også med på denne bilen. Og sammen med Adrenalin Motorsport i V2-klassen ble det altså klasseseier i deres BMW 330i, men det holdt på hengende håret, for det skilte ikke mer enn snaue halvsekundet da de passerte målflagget inne på Grand Prix-banen.

Etter mer enn to års pause var det helnorske teamet Møller Bil Motorsport tilbake på Nordsløyfa, og det ble et vellykket comeback.
Etter mer enn to års pause var det helnorske teamet Møller Bil Motorsport tilbake på Nordsløyfa, og det ble et vellykket comeback.

Ellres var det gledelig gjensyn med Møller Bil Motorsport som ikke har kjørt aktivt siden før koronapandemien brøt ut, og vi må tilbake til høsten 2019 sist de kjørte et løp. Med en Formel 1-opptatt Atle Gulbrandsen var det Anders Lindstad som steppet inn sammen med de faste førerne Håkon Schjærin og Kenneth Østvold, og den helnorske trioen leverte varene sine i comebacket. Det ble en andreplass i TCR-klassen denne gang i deres Audi RS3 LMS.

Andreplass ble det også til Emil Heyerdahl, som etablerer en langdistansekarriere på Nürburgring sammen med PROsport-Racing. Han skal senere i år kjøre en Aston Martin GT4, men av lisensmessige årsaker må han fortsatt nøye seg med en noe mer motorsvak Porsche Cayman i V5-klassen. Bjørkelangen-gutten gjorde imidlertid jobben sin og kunne si seg godt fornøyd med en pallplass i sitt andre NLS-løp.

Dårlig gikk det dessverre for Mads Siljehaug og True Racing i deres KTM X-Bow GT2 som nordmannen har vært med å utvikle sammen med sin arbeidsgiver Reiter Engineering. Det varte i bare drøye to timer før de måtte kaste inn håndkledet.

Powered by Labrador CMS