Forbilde, mentor og supporter – og nå er Dennis og Marcus på samme arena

Det gjenstår litt før de blir konkurrenter, men kameratskapet mellom Marcus Påverud og Dennis Olsen begynte med en ødelagt gasswaier.

Publisert

Denne helgen er de begge på plass på Paul Ricard-banen i Syd-Frankrike. Det er duket for nok en løpshelg i den knalltøffe europeiske GT4-serien, samtidig som det kjøres 1000-kilometersløp for langdistansekonkurransen av den prestisjefylte Blancpain-serien.

Dennis Olsen og Marcus Påverud fra Paul Ricard denne helgen. (Foto: Fredrik Brenna-Lund)

Denne helgen er de begge på plass på Paul Ricard-banen i Syd-Frankrike. Det er duket for nok en løpshelg i den knalltøffe europeiske GT4-serien, samtidig som det kjøres 1000-kilometersløp for langdistansekonkurransen av den prestisjefylte Blancpain-serien.

Og sånn er det i mange løp i år, ettersom GT4 er en supportklasse for Blancpain. Det betyr hyppige gjensyn for de norske landslagsførerne Dennis Olsen og Marcus Påverud, et kameratskap som strekker seg mange år tilbake i tid, der sistnevnte deltok i et gokartløp på Varna.

– Da Marcus kjørte Cadetti, så var det en gang at gassvaieren hans røyk. Og jeg ventet på min finale, så da hjalp meg dem i mellomtiden. Siden har vi vært ganske nærme. Når man har mulighet til å hjelpe til, så ønsker man jo det, selv om vi sikkert hadde blitt kjent på et senere tidspunkt, sier Dennis Olsen til Parc Fermé, som på fritiden også er en god kamerat av Påveruds storebror Philip.

Får stor motivasjon

Dennis Olsen og Marcus Påverud, her fra 2013 hvor Olsen akkurat hadde startet med formelbil mens Marcus Påverud gikk gradene i gokart. (Foto: Privat)

Konkret årsatall og andre detaljer fra denne hendelsen huskes ikke i farta. Ei heller fra Påverud selv.

– Vi ble nok enda bedre kjent litt senere. Jeg husker faktisk ikke helt det med gassvaieren. Men for meg så har jo Dennis vært et forbilde gjennom hele karrieren. Helt siden han kjørte både gokart og formelbil. Det Dennis har fått til nå motiverer meg bare enda mer, sier Påverud til Parc Fermé.

Siden Påverud selv begynte med baneracing, med DS3-cup i Norge og Danmark, så fulgte også Olsen ham tett samtidig som han hadde sin egen karriere å tenke på. Et godt kameratskap og et øye for nye talenter har gjort at Olsen ikke har vært vond å be.

Mye videotid sammen

Dennis Olsen. (Foto: SRO)

– Jeg har fulgt mye med på han, men blir nesten litt mindre når vi kjører samme løpshelg. Men her på Paul Ricard har han slitt med sektor tre, så vi har studert mye onboard sammen, sier Olsen.

Påverud er takknemlig. Han sliter med å få det til å løsne på siste del av banen, og setter enormt pris på hjelpen fra Olsen.

– Han er utrolig proff. Han går igjennom på en ordentlig måte. Når jeg ikke skjønner noe, så er det i alle fall seks-syv gjennomganger for å få det mest mulig korrekt. Han er veldig god på konstruktivkritikk, og helt siden jeg kjørte DS3 har jeg kunent sende videoer og spørre om alt jeg trengte hjelp til. Han har alltid pushet meg og prøvd å hjelpe meg mest mulig, sier Påverud.

Marcus Påverud fra treningskjøringen på Paul Ricard. (Foto: SRO)
Powered by Labrador CMS