Førerne svært positivt overrasket over spesielt én norsk fartsetappe

Vi har tatt en prat med flere norske og svenske utøvere etter at de fikk vært igjennom Hof-Finnskog-etappen på gjennomkjøringen.

Publisert

For plutselig kom det et aldri så lite snøfall i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Den store tematikken de siste ukene har vært mildværet som virkelig har satt sitt preg på løpet, og som også endte med at nesten halvparten av løpets distanse ble halvert. 

Ole Christian Veiby. (Foto: Anders Hagen / Parc Fermé)

For plutselig kom det et aldri så lite snøfall i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Den store tematikken de siste ukene har vært mildværet som virkelig har satt sitt preg på løpet, og som også endte med at nesten halvparten av løpets distanse ble halvert. 

Men de norske etappene bestod, og slik var reaksjonene til flere av førerne på målgang på Hof-Finnskog-etappen.

– Dette ser veldig, veldig bra ut med tanke på hvor mye gnål og slikt det har vært med grus og hit og dit. Snøen som kom nå pynter litt på det, men issålen under virker veldig bra på en del steder. Overraskende bra, konkluderte Ole Christian Veiby overfor Parc Fermé etter gjennomkjøringen.

Overraskende snøfall

(Foto: Anders Hagen / Parc Fermé)

Oliver Solberg var også i ekstase over været og forholdene ut ifra hvilke forventninger man hadde bygd seg opp de siste par ukene.

– For meg så er dette et fantastisk vinterføre. Det er faktisk mye snø her inne, og det er også veldig bra med is under. Forholdene er ikke noe problem. Kjempefint, sa Oliver, med en påfølgende tommel opp.

Mads Østberg lot seg også overraske over snøfallet onsdag morgen.

– Det ser for så vidt greit ut. Snøfallet i dag tidlig har forandret situasjonen ganske betydelig, men jeg syns det ser bedre ut enn forventet, sier Østberg.

Pigg-utfordring

Mads Østberg. (Foto: Anders Hagen / Parc Fermé)

Johan Kristoffersson skal kjempe mot Solberg og mange andre i WRC 3, som er det internasjonale R5-mesterskapet for privatførere.

Det svenske multitalentet, som er dobbel verdensmester i rallycross fra 2017 og 2018, endte på pallen i Rally Sweden fjor - og tror årets løp byr på mange spennende utfordringer.

– Denne etappen blir veldig rask og utfordrende. Det som kommer til å bli spennende i helgen er når man har vært på partier med mye grus og man har mistet litt pigger i dekkene. Utfordringen blir da å vite når piggene har forsvunnet før man kommer på de isete partiene, konstaterer han.

Landsmannen Pontus Tidemand skal kjøre eneste Skoda Fabia i WRC 2, som er R5-mesterskapet for team og fabrikker, og det er Toksport WRT som har meldt ham på. Tidemand har alltid levert sterke resultater i Sverige, men har også ambisjoner om resten av WRC 2-sesongen.

– Forholdene her inne var bedre enn vi trodde. Vi skal gjøre det beste vi kan, og selvfølgelig prøve å vinne. Men vi jobber også mot å kjøre fullt mesterskap, så da handler det også om å være smart og få med seg poeng også, sier 29-åringen fra Charlottenberg rett over svenskegrensa.

PS! Intervjuene og bilder er levert av Anders Hagen ute på målgang av Hof-Finnskog.

Powered by Labrador CMS