Oliver Solberg flyr gjennom de kroatiske veiene i ustabilt tempo, men viser et enormt potensial når ting først klaffer.
Oliver Solberg flyr gjennom de kroatiske veiene i ustabilt tempo, men viser et enormt potensial når ting først klaffer.

Rally Kroatia, lørdag:

Frustrert Oliver avsluttet med kanontid

Mens i toppklassen er det størst spenning mellom Toyota-førerne utenfor pallen.

Publisert

RALLY: I motsetning til tidligere har ikke mannefallet vært stort i Kroatia, men for bakteppet av løpet var det på mange måter synd at Thierry Neuville krasjet seg ut av ledelsen av løpet. Ellers har resten av feltet holdt seg midt i veien, men punkteringer og tidsstraffer for Toyota-førerne Kalle Rovanperä og Sebastien Ogier har sendt dem ut av kampen om både seier og pallplasser med mindre det skjer noe foran.

Men her har sekundstriden også vært tettest, og Ogier har nå et forsprang på to sekunder til sin 17 år yngre lagkamerat og regjerende verdensmester Rovanperä. I toppen er det deres andre lagkamerat, Elfyn Evans, som leder løpet. Han har et romslig gap ned til Ott Tänak på 25,4 sekunder. Han har igjen halvminuttet ned til Esapekka Lappi som ligger an til å berge i alle fall én pallplass for Hyundai uka etter at de mistet deres tredjefører Craig Breen i den tragiske ulykken på testen før nettopp dette løpet.

I Rally2-kategorien fortsatte Oliver Solberg et nokså ustabilt og uforutsigbart løp. For de som har fulgt med fra start så er det en kjent sak at han ikke er påmeldt for poeng i WRC 2-klassen denne helgen, ettersom han har en annen plan for de maks syv løpene de kan score mesterskapspoeng i.

Men etter tider langt fra de raskeste i klassen hadde Solberg en kanonavslutning på dagen, med en andretid på den nest siste før han parkerte resten av av konkurrentene med over halvsekundet på kilometeren på lørdagens siste fartsetappe. Uansett spiller ikke plasseringen i løpet noen rolle for hans WRC 2-sesong senere, utover den erfaringen og løpdistansen han klarer å tilbake.

– Det er vanskelig. Denne etappen var jo fin. Korte svinger, så bilen er mer OK her. Men det er vel det. Jeg er jo frustrert fordi det er min feil å velge et slikt oppsett. Det var ikke noe bra. Men du lærer mens du lever. Dette er jo fortsatt gøy, så vi får bare pushe på, sa Solberg etter målgang på dagens siste etappen.

Rally Kroatia avsluttes søndag med fire fartsetapper.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS