Det ble en strek i regningen for Thierry Neuville i det som allerede har vært et vanskelig Rally Kroatia.

Rally Kroatia, lørdag morgen:

Neuville av veien under dagens første gjennomkjøring

Mannen som startet dagen med ledelse endte den like greit med smell på morgenens nest siste etappe.

Publisert Sist oppdatert
Betongelementet som endte Neuvilles sjanser lørdag morgen i Hribac.

RALLY: Belgieren som ledet store deler av årets Rally Kroatia var uheldig og endte SS11 med skader på venstre bakhjulsoppheng. Han kom inn i svingen, like før fem kilometersmerket, med for høy fart og da Hyundai-føreren dro i håndbrekket i et forsøk på å redde inn bilen, dro han av veien og traff et betongelement.

Det gikk bra med både fører og kartleser, men det er usikkert om han vil fortsette lørdagens kjøring, belgieren kom ikke til start på SS12. Bak har regjerende verdensmester Kalle Rovanperä virkelig tatt tak i rallyet. Finlenderen som møtte trøbbel tidlig under gårsdagens første gjennomkjøring startet dagen med tre av fire konsekvente etappeseiere.

Den perfekte åpningen skulle hans kollega med dårlig tid sette en stopper for. Sebastien Ogier kjørte inn til etappeseier i SS12 i kampen om å bli beste nummer to i Toyota. Den står mellom han selv, Rovanperä og Takamoto Katsuta og skiller kun fire sekunder etter SS12.

Etter avkjøringen til Neuville var det Toyota-fører Elfyn Evans som overtok - ledelsen 22,6 sekunder foran Fords Ott Tänak. Briten demonstrer effekten av «slow and steady wins the race»-taktikken etter to femtetider og to tredjetider.

Oliver Solberg ble tatt på senga av endrede veiforhold på SS11. Solberg snurret og ødela bakpartiet på sin Skoda og var langt fra fornøyd etter målgang og mistet fjerdeplassen til finske Emil Lindholm. Til tross for skadene på bilen klarte Solberg å gjennomføre SS12.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS