Frank Tore Larsen (høyre) og Torstein Eriksen fortsetter å sanke seiere, og leverte et imponerende Aurskog-Høland Rally.

Aurskog-Høland Rally:

Full pott for Frank Tore i NM-teten – Petter slo tilbake blant de eldre firehjulstrekkerne

En mer ukjent og krevende variant av Aurskog-Høland Rally er tilbakelagt med nye dramatiske omstendigheter i Rally-NM.

RALLY: Tidlig skulle det utkrystallisere seg et bikkjeslagsmål mellom Volkswagen-førerne Frank Tore Larsen og Ole Christian Veiby. Med kanskje en ørliten fordel av startposisjon, og ikke minst en velfungerende bil, så satte Larsen opp et forrykende tempo på de fire første etappene.

RALLY: Tidlig skulle det utkrystallisere seg et bikkjeslagsmål mellom Volkswagen-førerne Frank Tore Larsen og Ole Christian Veiby. Med kanskje en ørliten fordel av startposisjon, og ikke minst en velfungerende bil, så satte Larsen opp et forrykende tempo på de fire første etappene.

Med etappeseier på samtlige prøver før service hadde Larsen skaffet seg et forsprang på 8,6 sekunder. Det er med andre ord ikke store førerfeilen som skal til på dette nivået før dette gapet blir spist opp.

Men Veiby trengte ikke hjelp for å komme seg forbi Larsen. Med bedre oppkjørte veier og noen få justeringer på bilen fra service brukte han to etapper på å komme seg forbi Larsen. Dessverre for Kongsvinger-gutten pådro han seg en punktering på SS7 og mistet seiersmulighetene her, én etappe før slutt. Og med etappeseier på Power Stage for Frank Tore Larsen igjen så ble det altså full pott for ham og kartleser Torstein Eriksen på Bjørkelangen denne lørdagen.

Skoda-trøbbel

I de andre kampene om pallplassen hadde vi de to beste Skoda-førerne, Marius Aasen og Eyvind Brynildsen. Toppfeltets tredje Skoda-fører, Anders Grøndal, måtte kaste inn håndkledet allerede etter SS1 på grunn av bremseproblemer. Og i likhet med Veiby ble det også problemer for Marius Aasen som tapte over minuttet på SS7, og dermed var ute av pallkampen.

Dermed kunne NM-leder Eyvind Brynildsen sikre en verdifull andreplass på en dag han ikke har vært helt på samme tempoet som de raskeste Polo-gutta. Spesielt på første turen hvor det var ekstra krevende å være førstemann på veien, som jo er den konsekvensen som er ved å lede NM-sammenlagt før et løp.

Petter Sæves Waskaas slo tilbake etter en tidvis krevende start på sesongen.

Slo forhåndsfavoritten

I de andre klassene var det verdt å merke seg at Petter Sæves Waskaas viste et imponerende tempo denne dagen. Favorittstempelet på forhånd måtte Martin Nygård innse at han hadde, etter en solid vintersesong samtidig som Aurskog-Høland Rally nesten er som hjemmebane for han.

Men Waskaas klinte til med flest etappeseire, og da Thomas Kvam også forsvant fra resultatlistene skulle kampen stå mellom de to Subaru-førerne. Til slutt ble det en seier på 22 sekunder til Waskaas. Tony Caspersen tok tredjeplassen.

Overlegne tohjulsterkkere

I NM-klassene for tohjulsdrevne biler ble det solide klasseseire uten stor spenning. Steve Røkland var som vanlig i en klasse for seg med sin Peugeot 208 R2, og tok seieren med 1:40,8 på Morten Storsveen, mens Sindre Backe tok tredjeplassen, 37 sekunder bak Storsveen.

Blant de eldre tohjulstrekkerne var det en maktdemonstrasjon av årets største komet i klassen, Christian Sagli, som styrker NM-ledelsen sin etter en seier på 1:24,8 på Jakob Hvambsahl. Hans sambygding Kristian Lauvlid tok tredjeplassen, drøye 25 sekunder bak sin Volvo-kollega.

Powered by Labrador CMS