Nikita Mazepin under den siste testdagen i Barcelona. Etter alt å dømme var dette hans siste kjøretur i en Formel 1-bil.

Haas avslutter kontrakten med Uralkali – Mazepins Formel 1-karriere er etter alt å dømme over

Det har ligget i kortene i flere dager – men i dag kom altså bekreftelsen. Haas kansellerer avtalen med Nikita Mazepin og Uralkali.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Russlands invasjon i Ukraina har selvsagt gjort situasjonen med russiske farger på bilen og en stor russisk hovedsponsor svært vanskelig for Haas.

Haas var tidlig ute og sa at de ikke var avhengig av pengene for å starte årets sesong, og har kommunisert tydelig at Pietro Fittipaldi er den føreren de ville velge om Mazepin ikke ville kunne kjøre denne sesongen.

Nikita Mazepin hadde en vanskelig inngang i F1 etter å ha lagt ut en video i sosiale medier som møtte sterk kritikk før sesongstart 2021. Han fikk da også en svært vanskelig sesong der han stort sett var bakerst, langt bak teamkompis Mick Schumacher, noe som har gjort ham til den føreren som nok har måttet tåle mest kritikk og latterliggjøring i sosiale medier.

Det meste tyder altså på at det er Pietro Fittipaldi som overtar plassen til Mazepin, men det spekuleres også i at Haas kan velge å gå til Antonio Giovinazzi for å skaffe seg en fører med mer erfaring.

Fittipaldi har bare to Grand Prix-løp bak seg i F1, da han steppet inn for en skadet Romain Grosjean i 2020. 28 år gamle Giovinazzi har 62 løp, før han ble dumpet av Alfa Romeo før denne sesongen.

Powered by Labrador CMS