Lewis Hamilton etter kvalifiseringen hvor han ble nummer tre.

Hamilton går fri – men Mercedes bøtelegges med en kvart million for piercingbruken hans

Det gikk ikke upåaktet hen for juryen at Lewis Hamilton hadde piercing i nesa underveis gjennom den tredje fritreningen.

Publisert

FORMEL 1: Den syvdoble verdensmesteren har over lengre tid uttrykt sitt klare standpunkt om bruk av piercing og smykker underveis i en løpshelg, selv om dette bryter med vedlegg L, kapittel 3 i FIAs internasjonale sportsreglement.

Denne piercingen var ikke dommerne direkte fornøyde med at Lewis Hamilton brukte under treningen og kvalifiseringen.

FORMEL 1: Den syvdoble verdensmesteren har over lengre tid uttrykt sitt klare standpunkt om bruk av piercing og smykker underveis i en løpshelg, selv om dette bryter med vedlegg L, kapittel 3 i FIAs internasjonale sportsreglement.

Reglene er i utgangspunktet klokkeklarer. Under avsnittet om bruken av smykker heter det følgende:

«Å bære smykker i form av piercing eller halskjede av metall er forbudt gjennom konkurranse og vil kunne bli sjekket før start».

Råd fra lege

Likevel ble Lewis Hamilton spottet med en nesepiercing underveis i den tredje fritrening lørdag, blant annet gjennom TV-produksjonen. Det førte til at dommerne ville ta en prat med Hamilton.

Mercedes-føreren hadde ingenting rundt faktumet å bestride, men forklarte at han hadde fått råd fra lege om at piercingen enn så lenge ikke bør tas ut. Juryen ba Mercedes-teamet klarere dette med en lege, som kunne stå inne for Hamiltons forklaring.

Og til tross for at regelverket i vedlegg L, kapittel 3 er nokså tydelig og uten forbehold, så fikk altså Hamilton mehold i å bruke kroppspynt i form av nesepiercing etter at FIAs medisinske delegat, Dr. Ian Roberts, tok en vurdering av uttalelsen og rådet fra lege som Mercedes hadde fått tilskrevet.

Mercedes får kritikk

Men selv om Hamilton gikk gå fri og fortsette å bruke piercing sin, så skulle dette bli stående igjen reaksjonsfritt for Mercedes som team. For de ble bøtelagt for intet mindre enn 25.000 euro, altså over en kvart million norske kroner, for at deres superstjerne får pynte nesa si med metall.

Sanksjonen handler primært om at dette ikke er klarert på forhånd, tvert imot stod i det i førerdeklarasjonen som teamene leverer at fører av bil 44 ikke skulle bære smykke i form av nesepiercing.

Teamet svarte at de ikke var klar over at han hadde en piercing, ettersom Hamilton under de siste løpene har fjernet denne før konkurranse. Uten å avklare med Hamilton på forhånd tok teamet derfor høyde for at samme praksis ble gjennomført i Singapore.

Selv om juryen aksepterer feilgrepet som ble gjort under førerdeklarasjonen, så setter de likevel et eksempel om at teamene må ha såpass kontroll på førerne sine at Mercedes må punge ut en kvart million norske kroner, uten betingelser og forbehold.

Powered by Labrador CMS