En fruktcocktail av rallyførere med norsk blod klare for den svenske EM-runden i rally om 1,5 uke. Fra venstre Mads Østberg, Oliver Solberg, Frank Tore Larsen, Ola Jr. Nore, Ole Christian Veiby og kartleser Torstein Eriksen.

Her er startlista – sjekk hvilke nordmenn som er klare for den kongelige EM-runden

Noen har allerede presentert seg, men onsdag kveld kom den etterlengtede startlista til det helt nye EM-løpet på svenske trakter om halvannen uke. Og omsider bugner det av nordmenn igjen på en internasjonal startliste i rally.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: 7.- og 8. juli går altså Royal Rally of Scandinavia av stabelen, med base i Karlstad og Colin's Crest ved Vargåsen som Power Stage. Det varmer mangt et nordisk rallyhjerte etter at den tradisjonelle svenske VM-runden på snø ble flyttet nordover til Umeå på grunn av værforholdene.

Men nå er snø byttet med grus, og i Värmlands-traktene blir det nå et sommerløp med høy internasjonal standard blant bilene som skal suse på skogen. EM-statusen har blitt gjevere med årene, og prestisjen ved å henge med i toppen er ikke direkte usammenliknbar med WRC 2 i Rally-VM.

Med et slikt løp nære norske grensa så er det også ventet å få flere nordmenn til start. Og foruten Mads Østberg som kjører fast VM-program, så blir det naturlig nok interessant å se hvordan Ole Christian Veiby og Frank Tore Larsen vil hamle opp med ringreven fra Østfold. De har med seg henholdsvis Jonas Andersson og Torstein Eriksen i kartleserstolen.

Og om ikke med norsk flagg på lista, så er det selvfølgelig slik at norsk-svenske Oliver Solberg er på plass, i familiens Volkswagen Polo GTI R5 som han er så glad i og har levert mangt et sterkt resultat med. Og få andre kommer mer på hjemmebane enn nettopp Solberg, så det er ingen tvil om at 21-åringen fra Mitandersfors virkelig skal forsøke å sette resten av europaeliten på plass i det som er helt nye sommerveier for samtlige førere.

I juniorklassen har Ola Jr. Nore virkelig slått på stortromma denne sesongen og får nå et ekstra press på seg. Norefjell-gutten har vunnet begge de to første EM-rundene i juniorklassen og er naturlig nok å finne på startlistene også her - denne gang med Rune Eilertsen tilbake i kartleserstolen.

Men ikke nok med det - vi har en nordmann til i en svenskkjørt bil. Jørgen Eriksen har etterhvert blitt en svært dreven kartleser og lest for flere førere høyt oppe i norgestoppen. Kongsvinger-gutten er klar for å lese for svenske William Binbach i en Hyundai i20.

Summerer vi opp førere og kartlesere så er det med andre ord syv nordmenn til start i den svenske EM-runden i rally, pluss norsk-svenske Oliver Solberg.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS