Høydramatisk kamikaze-finale i Danmark - og her viser Oliver fingeren til Thomas

Kaos ut av en annen verden i Supercar-finalen på Nysumbanen.

Publisert

I takt med at regnværet tiltok i den danske runden av RallyX Nordic, økte også kaoset på Nysumbanen sør for Aalborg og Fredrikshavn. Og kaoset fikk sitt absolutte klimaks i finalen i keiserklassen Supercar.

Mens Oliver Solberg skyter stikkflammer og får motorproblemer, snurret Thomas Bryntesson i høy hastighet i duell mot Oliver Eriksson. (Skjermdump: TV 2 Sportskanalen)

I takt med at regnværet tiltok i den danske runden av RallyX Nordic, økte også kaoset på Nysumbanen sør for Aalborg og Fredrikshavn. Og kaoset fikk sitt absolutte klimaks i finalen i keiserklassen Supercar.

Først åpnet hjemmefavoritt Ulrik Linnemann med et smell fra bakre rekke ved å kaste seg fram i feltet på yttersvingen i første sving, og tok dermed ledelsen. Denne holdt han kun i en drøy runde før han driftet  og Oliver Solberg kunne smette forbi og opp i ledelse.

Motorstopp og snurring

I forkant av dette Thomas Bryntesson gått tidlig i alternativsporet, mens Oliver Eriksson lå og vaket som gjedda i sivet etter at han tapte noen plasseringer fra første rekke på startstreken.

Alt skjedde dog de to siste rundene. Ut av alternativsporet mellom Eriksson og Bryntesson lå de side om side over brua i høy fart, som endte med en høyhastighetssnurring for Bryntesson som dermed mistet en potensiell topplassering.

Omtrent samtidig får Oliver Solberg en motorstopp og taper en rekke plasseringer fra sin seiersposisjon.

Oliver Eriksson kunne med dette skli inn i ledelse og sikre seieren, mens Linnemann hadde krøpet tilbake til andreplass, og med Philip Gehrman - som også han hadde holdt seg unna trøbbel - kunne innkassere den siste pallplassen. Etter løpet ble fikk dog Eriksson tidsstraff for å ha klippet en banemarkering, og dermed rykket Linnemann opp til førsteplass foran Eriksson - og sikret dermed dansk seier på hjemmebane.

Bryntesson endte til slutt på fjerdeplass, mens Solberg måtte ta til takke med femteplass. Ola Frøshaug brøt finalen allerede på den første runden.

Fem sekunders tidsstraff

TV-bildene etter finalen viste imidlertid en lynforbannet Solberg som slang opp døren og viste fingeren til Thomas Bryntesson. Fra selve TV-sendingen var det ingenting som tydet på at de hadde vært i hverandre, og verken Solberg eller Bryntesson har vært tilgjengelig for kommentarer i skrivende stund.

Oliver Solberg høyre) var fly forbannet på Thomas Bryntesson etter finalen. Skjermdump: TV 2 Sportskanalen)

Solberg fikk imidlertid en fem sekunders tidsstraff etter å ha dyttet på Bryntesson i ledelse i siste sving i semifinalen, og ble dermed henvist til andre rekke i finalen.

I de øvrige klassene ble det seier til Sondre Evjen i Supercar Lites foran Ben-Philip Gundersen, mens Daniel Lundh vant gjesteklassen Super Touring, også kjent som Touringcar fra Rallycross-EM. Sivert Svardal og Jan Emil Wilsberg ble nummer to og tre.

Parc Fermé kommer tilbake med mer…

Powered by Labrador CMS