Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson fra torsdagens shakedown.

Rally Finland, shakedown:

Kalle topper listene atter en gang mens Oliver viser lovende takter

Rally-VMs svar på Formel 1 er like rundt hjørnet, med en dominerende VM-leder i storform og en revansjsugen norsk-svenske i noen av hovedrollene-

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Mens vi venter på at Rally Finland skal tjuvstarte med sin klassiske byetappe Harju torsdag kveld, så ble oppvarmingen av løpet - den såkalte «shakedown» - som vanlig gjennomført på formiddagen. Denne etappen har ingen innvirkning på resultatet av løpet, men er en viktig test for førerne på en representativ frasé for resten av den kommende VM-runden.

Den finske VM-runden er kjent for enorme snitthastigheter, og når VM-leder Kalle Rovanperä setter sin bestetid på 1:56,1 på en trasé på i underkant av 4,5 kilometer, så betyr det også en gjennomsnittsfart på 139 kilometer i timen. FIA setter som regel ned foten når det er tendenser langt over 130 kilometer i timen, så det er ventet at selve fartsetappene vil ligge noe lavere.

Med denne tiden var VM-lederen et halvsekund foran sin finske teamkamerat Esapekka Lappi, som forøvrig tok sin første og hittil eneste løpsseier her i 2017. Ytterligere fire tideler bak fulgte beste Hyundai-fører, Ott Tänak.

Det er ingen førere med norsk pass med denne helgen, men med svensk flagg stiller naturlig nok Oliver Solberg opp i toppklassen. 20-åringen har hatt en krevende og ujevn sesong så langt i sitt aller første år som fullverdig fabrikkfører, men sjettetiden på shakedown - 1,6 sekunder bak Rovanperä - er et tegn på at Solberg absolutt henger med. Han er også syv tideler foran sin andre teamkamerat Thierry Neuville som bare ble nummer åtte.

Powered by Labrador CMS