Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Kanonkvalik av Dennis Hauger – årsbeste da det gjaldt som mest

Nordmannen gjennomgikk et aldri så lite gjennombrudd i kvalifiseringen på Imola.

Publisert

FORMEL 2: Det så lenge mørkt ut da Dennis Hauger ikke hang nevneverdig med i starten av kvalifiseringen på Imola, og lenge slet han med å ha kontakt med de ti beste som er det kritiske punktet med tanke på den reverserte startgriden i lørdagens sprintløp.

Men utenom ett rødflagg så gikk kvalifiseringen ryddig for seg, og samtlige førere leverte ryddig kjøring utover mens banen utviklet seg til stadig raskere rundetider.

Men på sitt siste reelle forsøk satte Hauger sammen en runde som ga en solid femtetid. Ikke bare er det innenfor denne viktige topp 10-plasseringen, men det er også soleklar sesongbeste i kvalifiseringssammenheng for Hauger.

Dette var første dagen hans på vått føre i en Formel 2-bil, og det ble begrenset med treningstid for samtlige førere etter flere rødflagg under den fortkortede treningsøkta de hadde tidligere fredag.

I mål var Hauger 3,5 tidel bak Red Bull-kollega Juri Vips som tok pole position til søndagens løp, og følgelig tiende startposisjon til sprintløpet. En annen Red Bull-kollega, Ayumu Iwasa, tok andretiden, mens tidligere Red Bull-kollega Jack Doohan sikret tredjetiden.

Med femtetid på kvalifiseringen betyr det at Hauger starter som nummer seks i sprintløpet lørdag, men det altså gir femteplass til det viktige hovedløpet på søndag.

Powered by Labrador CMS