Karl Peder Nordstrand.

Karl Peder (15) med god sesongstart i Latvia - avsluttet på best mulig vis

Karl Peder Nordstrand har kommet i gang med sesongen i Latvia, og etter første service gikk det unna for nordmannen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Karl Peder Nordstrand gjør i år det samme som blant annet Oliver Solberg har gjort før han, nemlig å kjøre i det latviske mesterskapet frem til han blir gammel nok til å kunne kjøre andre steder. Hamar-gutten kjørte tre runder i mesterskapet også i fjor, men i år er det duket for hans første fulle sesong - og det attpåtil i en Rally2-bil.

Denne helgen ble sesongen innledet med Rally Sarma. Nordstrand kom på femteplass i alle de tre første etappene, og la igjen henholdsvis 15, 14 og 8 sekunder til de respektive etappevinnerne. Men da de samme tre etappene ble kjørt om igjen senere samme dag skulle det gå raskere for nordmannen.

På etappe fire tok han steget opp til fjerdeplass, før han på den femte etappen kom inn som nummer to kun fem tusendeler bak etappevinneren. På den siste etappen, som også hadde Power Stage-status, slo han like så godt til med seier. Totalt endte Hamar-gutten på tredjeplass, 30 sekunder bak estiske Timmu Kõrge som tok sammenlagtseieren.

Med andre ord ble det en god start for 15-åringen, og ikke minst flere kilometer i banken uten de store problemene underveis. Det var også Nordstrands hovedmål før han reiste ned til Latvia.

– Å komme i mål og å få kilometerne er desidert viktigst, fortalte Nordstrand til Parc Fermé i forkant av sesongstarten i Latvia.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS