Oliver Solberg.
Oliver Solberg.

Rally Sardinia, fredag formiddag:

Kollapset fjær ødela helgen for Oliver – Ogier overlegen i god gammel stil

Instens start på den italienske VM-runden i rally med gleder og sorger allerede før første service.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: I toppklassen Rally1 med hybridbilene fortsetter årets deltidsfører for Toyota, Sebastien Ogier, å bevise hvorfor han har åtte VM-gull på CVen. Selv med en relativt tidlig startposisjon har han parkert de fleste konkurrentene denne dagen, fortrinnsvis på den nesten fem mil lange Monte Lerno-etappen hvor han sikret et forsprang til nest raskeste fører, Esapekka Lappi, med 16 sekunder. 5,7 sekunder bak Lappi igjen følger Pierre-Louis Loubet som drar godt nytte av startposisjonen sin, og har tredjeplassen.

Men flere av toppførerne fikk en dramatisk start på dagen. På starten av femmilsetappen måtte Kalle Rovanperä gjøre en unnamanøver mot flere kuer, men dessverre for både han og den ene kua ble det et sammenstøt som framkalte moderate skader på høyreside av Kalles Toyota. På slutten av samme etappe skled Dani Sordo utfor en skrent og tok en forlengs rulling, men fikk berget bilen i mål med et tidstap på over tre minutter.

Om vi skrur klokka tilbake til den andre etappen for dagen, Terranova-etappen, så fortsatte norsk-svenske Oliver Solberg på en god flyt i WRC 2-klassen, men inne på etappen kollapset plutselig venstre side foran på bilen. I mål kunne vi se en fjær som stod rett ut av framskjermen, og det var på det rene at dette ville bli en enorm oppgave for Solberg å fikse for å komme seg til service.

– Jeg vet ikke! Jeg bare.. Jeg bremset inn i en trang venstre, og rett før svingen kollapset den. Jeg traff ingenting. Bilen var fantastisk og super enkel, og vi pushet ikke i det hele tatt. Tidene har kommet, også skjer dette, sa en særdeles oppgitt Solberg etter mål på SS3.

Solberg kom seg til start på SS4, en halvtime forsinket, og brukte følgelig en halvtime lenger ute på etappen. Men han holdt seg innenfor makstiden og fikk faktisk berget bilen til service, selv om en god sammenlagtplassering for helgen nå er ødelagt, foruten Power Stage-sjansene på søndag.

Dermed må Norge sette sin lit til Andreas Mikkelsen, som har hatt en trygg start på dagen og inn til service er nordmannen på en andreplass, 3,8 sekunder bak den finske Hyundai-føreren Teemu Suninen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS