Leclerc tatt av vinden i tusendelskamp – Verstappen skapte furore på hjemmebane

En folkefest fortjener også underholdning av beste sort. Formel 1-kvalifiseringen på Zandvoort ga også valuta for pengene for de aller fleste av de titusenvis frammøtte på tribunene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sagaen fortsetter i det som er blitt en Verstappen-dominerende sesong, og det er ikke akkurat færre øynene som er rettet mot ham i folkefesten som oppstår på Zandvoort når det er duket for Nederlands Grand Prix.

FORMEL 1: Sagaen fortsetter i det som er blitt en Verstappen-dominerende sesong, og det er ikke akkurat færre øynene som er rettet mot ham i folkefesten som oppstår på Zandvoort når det er duket for Nederlands Grand Prix.

På hjemmebane hvilte det et enormt press på skuldrene til årets VM-leder, spesielt ettersom Ferrari-bilene tradisjonelt gjennom denne sesongen har vist seg å fungere bedre enn Red Bull på tekniske baner som nettopp Zandvoort.

Og det ble en høydramatisk avslutning på Q3 som skulle avgjøre de fremste plassene til søndagens Formel 1-løp. Og i begynnelsen av runden lå alt til rette for en pole position fra Charles Leclerc, og han forbedret også runden sin ganske greit.

Store endringer på bilen

Men bak kom en Max Verstappen i full fart, som etter å ha tapt i første sektor leverte en forrykende andresektor. Og han berget det da det gjaldt som mest, med fattige 21 tudendelers margin på Leclerc.

– Helt utrolig. Spesielt etter i går hvor vi hadde en vanskelig dag. Men vi har jobbet godt over natta med hele teamet for å få bilen rask igjen. En kvalifiseringsrunde rundt her er helt sinnssykt. Vi endret mye på bilen etter at det var mye stress i går, og i dag var det en fryd å kjøre, sa Verstappen til full jubel fra de oransjedekkede tribunene.

Charles Leclerc tror på sin side at verken han, Verstappen eller noen av de andre egentlig fikk til den helt perfekte runden, fordi både banen og forholdene var svært krevende.

– Spesielt i disse forholdene. Sving 9 og 10 er to ekstremt vanskelige svinger med medvinden, som hadde mye større effekt enn andre steder på banen. Og med balansen i bilen så slet jeg litt i sving 10, der jeg mistet et tideler eller noe sånt, sa Leclerc etter målgang.

Schumacher imponerte

Utover Verstappen og Leclerc så pleier også Carlos Sainz jr. og Sergio Perez å være outsiderne fra toppteamene, og de skulle også sette farge på kvaliken på hver sin måte. Den spanske Ferrari-føreren lå også an til å tukte de to i front, og i mål var han ikke mer enn bare 92 tusendeler bak Verstappen.

Samtidig snurret Verstappens teamkamerat inn i siste sving og forårsaket et gulflagg som også spolerte Mercedes-førerne George Russell og Lewis Hamilton i å markere seg mot de to etablerte toppteamene.

Utover de seks faste i toppen, i tillegg til McLaren-profil Lando Norris som også en vant Q3-fører, så ble det en interessant utvikling i bunn av de ti beste. For Mick Schumacher leverte en knallsterk kvalfisering ved å bli nummer åtte, drøye sekundet foran Yuki Tsunoda. Tiendeplassen gikk til Lance Stroll, som er sist i mesterskapet av de som har tatt poeng, etter at han ikke fikk satt noen runde i Q3.

Powered by Labrador CMS