Lillebror Sandberg ubeseiret i GT4-klassen så langt denne sesongen

Alf Marius Loe Sandberg er i storform i GT4-klassen om dagen.

Publisert

I forbindelse med Asfalt Classic, årets tredje NM-helg på Rudskogen, så klinte den 18-årige Vormsund-gutten til med tre nye løpsseire av tre mulige.

Alf Marius Loe Sandberg på toppen av pallen, her i selskap med Simen Tvete (venstre) og Tom Heitmann (høyre). (Foto: Privat)

Etter tre løpshelger og ni løp betyr det at han fremeles står ubeseiret og leder NM-klart med sin Toyota Altezza i GT4-klassen.

Første løpet tok han ledelsen etter to runder, til tross for et minitilbud i en glattere sving enn antatt, før han vant fra sjette startposisjon i andre løp - ettersom startrekkefølgen her snus basert på de seks beste fra første løp.

Dette hindret ikke Sandberg fra å ta nok en seier der han klatret plass på plass og tok ledelsen allerede etter to runder. Samme bedrift gjentok seg også i den siste finalen, og dermed står han med 100 prosent uttelling etter ni løp. Totalt 15 løp skal kjøres.

– Dette har vært nok en super helg. Ni seire av ni mulige totalt denne sesongen er mer enn jeg turte håpe på før sesongstart. Jeg tar ingenting forgitt, for hvert løp skal kjøres til mål, skriver Sandberg i en pressemelding.

18-åringen er forøvrig lillebror til Oskar Sandberg, tidligere norgesmester og nå semi-profesjonell fører på Nürburgring i Tyskland. Og han ser ikke bortifra at han vil slå følge med storebror dersom mulighetene åpnet seg.

Nå som han har fylt 18 år har han også fått tatt grunnlisensen som kreves for å kjøre på Nürburgring Nordschleife.

– Framtidsplanene er å gå mer over til internasjonal racing. Det eneste det står på er økonomien. Jeg har kikket litt på andre serier, men mest aktuelt er nok «Ringen» og VLN. Ettersom Oskar allerede er der så ser jeg på den muligheten, sier Sandberg til Parc Fermé.

Alf Marius tok forøvrig NM-gull i Seven Racing i fjor og NM-sølv i GT4-klassen.

Øvrige resultater fra Rudskogen kan forøvrig sees her!