McLaren-stjerna om Norges F1-sjanser: – Babyboomen vil komme etter den første

Carlos Sainz jr. er sikker på at Norge vil revolusjoneres som bilsportnasjon dersom Dennis Hauger klarer det ultimate målet om å nå Formel 1.

Publisert

Det er også basert på hans egne erfaringer og opplevelser fra Spania. For selv om Carlos Sainz jr. er sønnen til rallyverdensmesteren med samme navn, så tildeler han Fernando Alonso æren for at han selv var i posisjon til å nå Formel 1.

Carlos Sainz jr. (Foto: Henrik Ringner / McLaren)

Det er også basert på hans egne erfaringer og opplevelser fra Spania. For selv om Carlos Sainz jr. er sønnen til rallyverdensmesteren med samme navn, så tildeler han Fernando Alonso æren for at han selv var i posisjon til å nå Formel 1.

Det forteller den 26 år gamle spanjolen i et eksklusivt intervju med Parc Fermé på videolink fra Russland.

– Vi kalte det «Alonso-bomben», sier Carlos Sainz jr. til Parc Fermé.

Gir Alonso æren

Dennis Hauger følger samme retning som ham selv, nettopp Red Bull-stigen. Hvordan Red Bull-framtiden til nordmannen blir etter årets nokså svake debutsesong i Formel 3 rent resultatmessig, det er foreløpig ukjent, selv om det jobbes for harde livet med å få en ny sjanse i Formel 3 i 2021. Hauger er i dag regnet for å være den nordmannen som har vært nærmest et Formel 1-sete, og Sainz tror det kan starte en voldsom bølge av rekruttering i Norge.

– Nå kjenner jeg ikke situasjonen i Norge, over hvor mange som forsøker seg, men alt starter med den første som kommer inn i Formel 1. Da starter «babyboomen», noe vi så med Fernando, sier Sainz, som selv er den nest mest suksessrike Formel 1-føreren i Spania etter verdensmesteren fra 2005 og 2006.

Riktig nok har Spania hatt så mange som 20 Formel 1-førere opp igjennom, men foruten Pedro de la Rosa gjennom 2000-tallet, så var det Alonso som skapte den store bølgen. Sainz ser eksempler fra flere land på at førere som kommer opp og markerer seg gjør noe med rekrutteringen fra nasjonen man kommer fra.

– Da jeg først kjørte gokart så var det ikke veldig mange som drev med det sammenliknet med hva som skjedde etter Alonso. Da var vi hundrevis som ville kjempe om å bli spanske mestere. Nå ser vi i Russland at det vokser, og etter Schumachers suksess i Tyskland har enda flere kommet opp på høyt nivå. Vi ser de samme tendensene igjen i Spania. Og om ikke alle når Formel 1, så blir det likevel gode karrierer av dem i andre serier og mesterskap som Le Mans og liknende, konstaterer Sainz og understreker en gang til:

– Bare få fram den aller første nordmannen, så vil det komme flere!

Støtter Red Bulls tøffe strategi

Carlos Sainz jr. gikk en veldig god skole som juniorfører for Red Bull, her fra Macau i 2012. Spanjolen mener måten de jobber på er nøkkelen som kan gi Norge sin første Formel 1-fører dersom Dennis Hauger selv takler utfordringene fra stallen. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

At Dennis Hauger har en tøff skole i Red Bull og seniorrådgiver Dr. Helmut Marko, er Sainz godt kjent med. Men basert på egen erfaringer er de tøffe kravene til Red Bull nødvendig for at de skal klare å produsere Formel 1-førere, og at dette er svært viktig at Hauger tar lærdom av og får omsatt i gode resultater - slik han på mange måter viste fra 2018 til 2019-sesongen.

Selv var Carlos Sainz jr. tilknyttet Red Bull, først som juniorfører som 14-åring fra 2010 fram til han kjørte for Toro Rosso fra 2015 til 2017, før han meldte overgang til Renault og senere McLaren.

– Det hadde utvilsomt en enorm betydning for min karriere. Det er en grunn til at de får fram talenter i Formel 1. De er tøffe, det må de være ettersom de tross alt betaler mange av karrierene. Det fungerer for dem, og jeg har enorm respekt for måten de jobber på, understreker 26-åringen.

Powered by Labrador CMS