Mercedes har lansert offisiell Formel 1-bil på simulator – da kastet vi oss like gjerne rundt Nordsløyfa

I virkeligheten er Formel 1 bannlyst fra Nürburgring Nordschleife. Heldigvis. Men ikke på simulator. Heldigvis.

Publisert Sist oppdatert

SIMRACING: Simulatorkjøring, gjerne omtalt som simracing i hobbyform, har stadig økende popularitet, og så vel som profesjonelle førere så får også «mannen i gata» en snev av følelse av hvordan det er å kjøre racerbil gjennom moderne simracingplattformer.

Den mest anerkjente plattformen internasjonalt, iRacing, er tuftet på tett samarbeid med fabrikanter som lager biler og detaljert laserscanning av banen for å gi en så fullverdig kjøreopplevelse som mulig. At iRacing nå har lansert Mercedes F1 W12-modellen, som er årets Formel 1-bil, betyr at de også har etablert et tett samarbeid med Formel 1-teamet til Mercedes.

Riktig nok har de neppe avslørt alle detaljer av teknisk data da de har bygd det som omtales som de beste bilene siden turbo-hybrid-æreaen kom i 2014. Men nok detaljer er det i alle fall at de til og med har en egen «brake magic»-funksjon, en innstilling Mercedes i år avslørte de hadde i forbindelse med Lewis Hamilton sin bremsefeil i Baku.

Utover dette er bilen proppet med data fra den virkelige verden, og alt av teknisk oppsett og motorprogrammer er justerbart helt etter måten de jobber på i virkeligheten.

Likevel er det én ting vi neppe får se i virkeligheten; og det er disse bilene på en real runde rundt Nürburgring Nordschleife, som ble bannlyst etter Niki Laudas stygge ulykke i 1976.

Men fortvil ikke, i videovinduet øverst kan du se hvordan det så ut når vi tok en heisatur med det som kanskje er årets verdensmesterbil rundt det som for mange er verdens desidert heftigste bane å kjøre på.

Powered by Labrador CMS