Mexico Citys Grand Prix: Maktdemonstrasjon da Verstappen sikret nytt grep om Formel 1-gullet

Publisert
Her gjør Max Verstappen den avgjørende manøveren inn i første sving som la grunnlaget for en fullstendig dominanse i Mexico søndag kveld norsk tid. (Foto: / Getty Images / Red Bull Content Pool)
Her gjør Max Verstappen den avgjørende manøveren inn i første sving som la grunnlaget for en fullstendig dominanse i Mexico søndag kveld norsk tid. (Foto: / Getty Images / Red Bull Content Pool)

FORMEL 1: Lewis Hamilton var den første til å innrømme at Mercedes rett og slett hadde blitt utklasset av sine Red Bull-rivaler i søndagens Mexico City GP på Autódromo Hermanos Rodríguez.

Hamilton og Valtteri Bottas har gjennomført en overraskende god kvalifisering på lørdag og sto på de to første radene, men ingen av dem fikk en spesielt god start og i stedet gikk inn i den første svingen med Max Verstappen på utsiden. Mens den Verstappen sikret ledelsen i løpet, snurret Bottas ut og etterlot Hamilton mellom Verstappen og lagkameraten Sergio Perez.

Briten slet helt fra start med å følge tett nok opp mot løpslederen, og droppet gradvis lenger bak etter hvert som løpet gikk, dette satte ham under et intenst press fra Perez hele veien inn til mål.

– Jeg ga alt, jeg hadde bare ikke den farten som skulle til, sa Hamilton til David Coulthard etter løpet.

Han innrømmet at Red Bull var langt overlegne denne helgen.

– Det er ikke noe vi kan gjøre med det, jeg må bare gratulere Max med seieren. Jeg ga absolutt alt, og hadde en bra kamp med Sergio på slutten, men jeg er veldig takknemlig for at jeg ble nummer to. Det viser hvor rask bilen deres var, da Sergio var så tett bak meg og kunne ligge å nærme.

Til tross for at han ikke kom unna med seieren han hadde håpet på, insisterte Hamilton på at han fortsatt hadde «virkelig likt løpet» på søndag.

Å lykkes med å holde på andreplassen kan vise seg å være avgjørende for resultatet av årets verdensmesterskap. Det betyr at Verstappen nå har en ledelse på 19 poeng på Hamilton i førertittelkampen med fire løp igjen.

Hvis Perez hadde lyktes med å ta andreplass, ville Verstappens fordel vært opp til 22 poeng. Bottas hjalp også med skadebegrensningen ved å nekte Verstappen bonuspoenget for å sette den raskeste runden.

Powered by Labrador CMS