Martinius Stenshorne legger inn de siste forberedelsene før Formel 3-debuten i Bahrain.

Nå er Stenshorne ferdig oppvarmet til Formel 3-debuten

Martinius Stenshorne setter snart kursen mot Bahrain. En av de siste forberedelsene ble gjort med boksehanskene på.

Publisert

FORMEL 3: Denne sesongen blir Martinius Stenshorne å finne til start i Formel 3 for aller første gang. Det hele ruller i gang i Bahrain om under en uke, før Australia er neste stopp noen uker senere.

FORMEL 3: Denne sesongen blir Martinius Stenshorne å finne til start i Formel 3 for aller første gang. Det hele ruller i gang i Bahrain om under en uke, før Australia er neste stopp noen uker senere.

Det er en lang reise fra Hokksund til Bahrain, både i antall kilometer og ikke minst på gradestokken. Vi treffer Martinius få dager før avreise når noen av de siste forberedelsene skal gjennomføres. 

Varmer opp med MMA-trener

Det gjøres i et varmerom. Poenget er nettopp å trene i varme, og bli vant til å yte og prestere også under forhold som ligner mer på det han møter i Bahrain. 

Stenshorne var forståelig nok sliten etter at torsdagens treningsøkt var over.

– Det er varmt i Bahrain, så dette handler om å forberede kroppen og hodet på det å prestere under varme forhold. Han skal være presis, han skal ha timing, reaksjonshastighet og fokus mens han holder på. Her får han kjørt seg ordentlig og testet det, også overfører vi det til det som skjer på banen, forteller landslagstrener Jan Åge Asgrimplass til Parc Fermé. 

Asgrimplass følger Stenshorne tett, og denne gangen var det bokseøvelser og sparring med MMA-trener Andreas Jin Dybvad som sto på programmet. 

– Det var ganske varmt og jævlig slitsomt, forteller Martinius Stenshorne til etter at treningsøkten var overstått. 

– Frister det til gjentagelse?

Andreas Jin Dybvad ønsket Stenshorne velkommen til varmerommet hos Mash Studios, og sørget for at unggutten fikk kjørt seg ordentlig i forkant av den kommende Formel 3-debuten.

– Frister og frister.. det er ikke sånn at det var kjempedeilig akkurat men det er sikkert bra for kjøringa så man skal vel ikke se bort ifra at det blir gjentatt, fortsetter han. 

18-åringen fra Hokksund, for øvrig nå med førerkortet i lomma, har allerede startet sesongen med kjøring i varmen. Tre løpshelger i Formula Regional Midtøsten er unnagjort og han har allerede vært en tur i Bahrain for tre dagers Formel 3-testing. Likevel er det en fin opptrapping fra kalde Norge til det varme klimaet han nå møter. 

– Det er ikke så varmt i Norge så det er fint å ha litt varme før man drar nedover, sier Stenshorne som i Norge gjerne velger å sove ute på verandaen om vinteren. 

Ser frem mot å komme i gang

– Det blir gøy å starte ordentlig nå, forteller Stenshorne om den kommende Formel 3-debuten. 

Sesongens to første løpshelger finner sted på baner han aldri før har kjørt løp på. Da kommer det godt med at han i det minste har fått et stort antall runder i Bahrain under testingen som nylig ble gjennomført der. 

– Det blir fire baner i år som jeg ikke har vært på før i Bahrain, Australia, Monaco og Silverstone, så det blir jo en utfordring. Det et fint å ha hatt den testen i Bahrain, det hjelper mye, 

Martinius testet også Formel 3-bilen over totalt seks dager i høst, før det ble kjørt tre nye dager i februar. Han føler seg nå mer og mer hjemme i den nye bilen. 

– Det ble på en måte som å starte på nytt igjen etter en så lang pause, også ble det jo ikke noe kjøring på morgenen den første dagen, men jeg føler at det blir bedre og bedre.

I utgangspunktet er årets sesong først og fremst ment som et læreår for unggutten. All Road Management med Nicolas Todt i spissen har sammen med Stenshorne lagt opp til en toårsplan i mesterskapet hvor målet er å vinne i 2025. 

Martinius Stenshorne fikk slått fra seg med boksehanskene på, og håoer også å slå godt fra seg i årets Formel 3-sesong.

– Har du et mål for sesongen?

– Bare å se at det går bedre og bedre. Jeg håper jo på å få noen gode resultater, men det er egentlig bare det å ha progresjon gjennom sesongen, slår han fast. 

Stenshorne skal kjøre for Hitech hvor også Luke Browning kjører. Briten som vant Macao Grand Prix i høst har en sesong på baken i mesterskapet, og sees på som en av tittelkandidatene denne sesongen. Martinius er glad for å ha en erfaren teamkamerat å måle seg opp mot.

– Også er det ekstra deilig om du slår han?

– Det er så klart målet. Sånn det ser ut nå så er han veldig rask, men det er så klart målet, avslutter Stenshorne før han hopper på toget med retning Hokksund. Mandag er det en litt lenger reise som står for tur når han setter kursen mot Bahrain International Circuit. 

Powered by Labrador CMS