Red Bull-teamet er nå tidenes mestvinnende konstruktør på rad med 12 strake seiere siden Abu Dhabi-finalen i fjor.

Formel 1, Ungarn Grand Prix, løp:

Nok en overlegen Verstappen-seier sikrer Red Bull ny Formel 1-rekord

Tross en trå start på helgens Ungarn Grand Prix viste Red Bull-teamet nok en gang at de fortsatt er uslåelige i år.

Publisert Sist oppdatert

Ungarn Grand Prix:

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:38:08,634

2) Lando Norris, McLaren, +33,731

3) Sergio Perez, Red Bull, +37,603

4) Lewis Hamilton, Mercedes, +39,134

5) Oscar Piastri, McLaren, +1:02,572

6) George Russell, Mercedes, +1:05,825

7) Charles Leclerc, Ferrari, +1:10,317

8) Carlos Sainz, Ferrari, +1:11,073

9) Fernando Alonso, Aston Martin, +1:15,709

10) Lance Stroll, Aston Martin, +1 runde

Brutt: Pierre Gasly, Esteban Ocon og Logan Sargeant

Sikkerhetsbiler: 0

Raskeste runde: M. Verstappen (1:20,504)

FORMEL 1: Aldri før har et team tatt 12 strake seiere. Max Verstappens seier denne helgen sikret derfor nok en rekord for Red Bull-teamet etter det som har vært et heldominant 2023 for fører og team.

Siden Aserbajdsjan Grand Prix har Verstappen vunnet hvert eneste løp, og poengdistansen mellom han og sin lagkamerat har nå strukket seg til 110 poeng. Fortsetter han slik er det ikke mange løpene før han kan kåres til årets verdensmester.

— For teamet, 12 seiere på rad er utrolig. Det vi har gått gjennom det siste året er utrolig. Forhåpentligvis kan vi holde momentet oppe lenge - og også det å jobbe med hele teamet er veldig fornøyelig, sier han til Nico Rosberg før han går opp på pallen.

— Selvfølgelig er det alltid bra å kunne ha selvinnsikt, slik som i går, og alltid ville kunne gjøre det bedre. Også har man dager som i dag som bare er perfekte, avslutter nederlenderen.

Fortsetter å vise muskler

På pallen finner vi igjen en oransje bil med McLaren-logo på nesepartiet. Lando Norris sikrer denne helgen sitt beste konsekvente resultat i Formel 1 med nok en andreplass. 

Nå begynner også McLaren for alvor å snuse på fjerdeplassen i årets konstruktørmesterskap. Nå skiller det kun 80 poeng mellom Ferrari og McLaren.

Et annet lag som overraskende nok har falt litt av lasset siden Canada Grand Prix, er Aston Martin. 

Slitt siden Canada

Etter andreplassen til Fernando Alonso har teamet slitt med å holde seg innenfor topp fire, med kun en femteplass som beste resultat under Østerrike Grand Prix. I dag var tempoet kun godt nok til en niende- og tiendeplass for Alonso og Lance Stroll. Sistnevnte ble også tatt igjen med en runde.

Nok et løp ble det for glemmeboka til Alpine. Begge bilene måtte bryte etter et sammenstøt med hverandre i sving én, forårsaket av Guanyu Zhou som bremset for sent.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS