Slik så det ut etter at dagens Q3 var sluttkjørt, med en Red Bull på topp, etterfulgt av to raketter av noen McLarener.

Formel 1, Storbritannia Grand Prix, kvalifisering:

Nok en Verstappen-pole mens McLaren sjokkerer hjemmepublikummet

Dagens Formel 1-kvalifisering bydde på spenning og dramatikk da det typiske Silverstone-været bydde på uberegnelige forhold.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Når Lando Norris krysset målstreken på sin siste kvalifiseringsrunde ble prestasjonen møtt med stående applaus fra publikum. Han hadde kjørt den så langt raskeste rundetiden i dagens kvalifisering, men pole skulle det dessverre ikke bli.

Like etter at Norris krysset mållinjen kom hans lagkamerat Oscar Piastri. Hans rundetid var nok til å danke ut Charles Leclerc og Ferrari og tok så langt tredjetid. Men så klinte Max Verstappen til med 1:26,720, en tid som skulle sikre nok en pole position for nederlenderen. 

Allikevel var det et tydelig preget McLaren-team som vitnet prestasjonen til begge sine førere. 

— Yeah baby! Herlig jobba, herlig jobba, kom det entusiastisk fra Norris på innrunden. Over radioen fra ingeniøren kunne man tydelig høre applaus fra teamet i bakgrunnen.

Alexander Albon som skrev overskriftene i oppladningen til helgen karret seg til slutt inn til en åttendeplass bak Lewis Hamilton og George Russell.

Til tross for nok en pole position for Red Bull er det nok ikke bare god stemning blant garasjen. Et ubeleilig rødflagg i Q1 skulle ødelegge lørdagen for Sergio Perez. Han røk ut med 19-tusendelers margin til Fernando Alonso som kun klarte en niendetid i Q3.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS