Ole William (21) ser nye muligheter bak Porsche-rattet

GT2-mester Ole William Nærsnes skal nå få bryne seg på et enda høyere Porsche-nivå det kommende året.

Publisert

For den 21 år gamle Horten-gutten tar nå steget opp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. For det meste basert i Sverige, men ettersom det foregår et tett samarbeid med STCC så skal også Carrera-cupen vise seg fram på Rudskogen i forbindelse med STCC-runden 8. og 9. september.

(Foto: Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se)

For den 21 år gamle Horten-gutten tar nå steget opp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. For det meste basert i Sverige, men ettersom det foregår et tett samarbeid med STCC så skal også Carrera-cupen vise seg fram på Rudskogen i forbindelse med STCC-runden 8. og 9. september.

Men serien inntar Rudskogen også allerede 19. og 20. mai, så i to løpshelger kommer Nærsnes til å konkurrere på hjemmebanen.

– Dette blir gøy. Dette gleder jeg meg til. Det blir en klasse opp fra GT2, og man får enda flere utfordringer. Bilene er like, det er litt flere folk med, og i det hele virker det som et seriøst og bra opplegg, sier Ole William Nærsnes til Parc Fermé.

Ole William Nærsnes. (Foto: Bengt-Åce Gustavsson/racefoto.se)

Mistet «lappen»

Han gjorde sitt inntog i Racing-NM med en Toyota Altezza i GT4 som 16-åring, og har stadig gått gradene og fått mye erfaring.

I 2015 ble det blant annet sølv i GT3-klassen, mens 2016 ble et vanskelig år for Nærsnes. Han mistet førerkortet i tre måneder og måtte avslutte sesongen på sidelinja, før han i år fikk revansjert seg i år og sikret gull i GT2-klassen.

– Jeg satset 100 prosent på den sesongen. Så ble det litt for mange prikker på førerkortet. Men det er noe jeg absolutt har lært av nå, sier Nærsnes om den vanskelige 2016-sesongen, hvor han for alvor kunne kjempet om medalje hadde det ikke vært for førerkortbeslaget.

Men med en erfaring rikere, og et ferskt gull i lomma, kan Horten-gutten nå gå på en 2018-sesong det kan lukte svidd av. Han fikk måle seg i den skandinaviske cupen på Rudskogen tidligere år, med henholdsvis 15. og 8. plass, men pipa har en annen lyd for ambisjonene neste år.

– Nå har jeg fått sett litt på nivået, og det er bra. Men jeg har som mål å komme på pallen, sier Nærsnes ambisiøst. 

Lysten på utlandet

Han legger ikke skjul på at man som Porsche-fører blir inspirert av det Dennis Olsen har fått til de siste to sesongene.

– Dennis er en utrolig flink sjåfør. Han har vært noe å se etter. Jeg så på Rudskogen, da han var med og kjørte der, at det er mye å lære av han, sier Nærsnes.

Selv lukter 21-åringen på å konkurrere i utlandet dersom mulighetene byr seg. Og den tyske cupen er ikke utenkelig.

– Vi får se først hvordan det går i Carrera-cupen her. Men det hadde absolutt vært gøy å prøve seg i Tyskland. Det skal nok være mulig å melde seg på der et løp. Ellers kan jeg også dra andre steder og å kjøre med denne bilen, sier Nærsnes.

Powered by Labrador CMS