Oliver Solberg.
Oliver Solberg.

Rally Sverige:

Oliver sikret sin første VM-seier på hjemmebane med et brak

Endelig satt den for Oliver Solberg som har kontrollert mer eller mindre hele VM-runden fra start til mål.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Og nummer to ble selvfølgelig Ole Christian Veiby, som sammen med sin delvis landsmann har preget hele den svenske VM-runden rundt Umeå i Västerbotten i Nord-Sverige.

Men det var Solberg som trakk det lengste strået og den eneste som holdt seg unna problemer gjennom løpets samtlige 18 fartsetapper. Og han avsluttet på enormt vis ved å herje fullstendig på Power Stage.

Full kontroll

Etter at alle seierskandidater for Power Stage var igjennom, så vi konstatere at Solberg tok full pott på etappen. Han var klart raskest til sin målpassering, med 3,4 sekunder til Veiby som nest bestemann. I ettertid kom en annen kandidat til å ta Power Stage, Emil Lindholm, men han klokket seg inn halvsekundet bak Solberg. Dermed blir etappeseieren hans stående.

– For en følelse! Det er lenge siden sist jeg vant. Endelig fungerer alt. Elliot (Edmondson, kartleser, journ.anm.) har også gjort en fantastisk jobb. En fantastisk helg, helt jevnt og uten noen feil. Deilig å ta en seier, utbrøt en glad og lettet Oliver Solberg etter målgang.

– Du tok stor risiko på Power Stage? spør WRC-reporter Molly Pettit.

– Nei, nei. Dette var rent og pent, kontret den norsk-svenske 21-åringen.

Tap med hevet hode

Veiby måtte altså ta til takke med en andreplass. En krevende fredag, med en fåfølgende snurring og tidstap med slitte dekk lørdag, gjorde at han i praksis ble hektet av seierskampen, selv om den norske Volkswagen-føreren likevel hadde god kontroll på resten av feltet som også hadde sitt å stri med.

– Det var en morsom kamp. Vi kom hit for å vinne, og det var hovedmålet etter at vi ble nummer to i fjor. Men vi tapte for mye på fredag som gjorde det vanskelig å ta tilbake. Samtidig har Oliver vært veldig sterk denne helgen. Han har vært veldig god, og smart som har klart å holde seg på veien. Så har det vært en glede å ha med Torstein (Eriksen, kartleser journ.anm.), han har gjort en fantastisk jobb, slår Veiby fast.

Ott Tänak totalvant løpet foran Hyundai-førerne Craig Breen og Thierry Neuville. Mer om WRC-kampen kan du lese her.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS