Oppdatering på Aylas tilstand: – Hun er OK, men litt gul og blå etter smellen

Publisert
Ayla Ågren. (Foto: Sam Bloxham / W Series)
Ayla Ågren. (Foto: Sam Bloxham / W Series)

W SERIES: Det meste av kjøringen som ble gjennomført på Spa-Francorchamps i forbindelse med Belgias Grand Prix ble overskygget over den svært dramatiske krasjen i kvalifiseringen til W Series fredag ettermiddag. Totalt seks biler var involvert i en massekollisjon på toppen av Eau Rouge-Radillion-kombinasjonen, deriblant norske Ayla Ågren.

Alle de seks førerne som var involert i krasjen ble betraktet som «OK» etter hendelsen, men Ågren og hennes teamkollega Beitske Visser begge fraktet til sykehus for ytterligere sjekk for å være på den sikre siden. Nå kommer sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, med en uttalelse på vegne av Ågren og hennes familie om hvordan det står til med henne.

– Jeg har akkurat snakket med Aylas mor, som hadde en telefonsamtale med Ayla for få minutter siden. Ayla er OK, men er litt gul og blå etter smellen. Det skal gjøres noen flere rutinemessige undersøkelser på sykehuset for sikkerhets skyld, men hun håper å bli skrevet ut av sykehuset så snart som mulig, sier Gulbrandsen, på vegne av familien, til Parc Fermé.

Kort tid etterpå kunne forøvrig W Series bekrefte at Ågren er skrevet ut av sykehuset.

28-åringen rakk å sette en rundetid på kvalifiseringen før ulykken var ute, og står klassifisert med en 14. tid og dertil 14. startposisjon til løpet. Det er ikke bekreftet hvorvidt hun stiller til start under lørdagens løp.

– Om hun kan kjøre noe mer denne helgen er ikke avklart, men det er ikke det viktigste nå. Det viktigste er at Ayla ser ut til å ha klart seg bra etter det som var en skremmende ulykke, og jeg vet jeg har hele bilsport-Norge med meg når jeg sier at vi er glade for at det gikk så bra som det gjorde, sier sportssjefen.

Powered by Labrador CMS