Oppsiktsvekkende resultater med Red Bull-suksess og Mercedes-tragedie

Max Verstappen gjorde drømmen til virkelighet for både seg selv og sitt eget team.

Publisert

Han har vært i hardt vær i nesten hele sesongen, men de tre siste løpene har stormet stilnet rundt den kontroversielle nederlenderen.

Max Verstappen jubler for seier i Østerrike. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Han har vært i hardt vær i nesten hele sesongen, men de tre siste løpene har stormet stilnet rundt den kontroversielle nederlenderen.

Nå toppet Max Verstappen det hele med seier, og ikke hvilken som helst seier. Ved å ivareta dekkene godt med over 50 runder på softdekkene, og at han klarte å holde unna for Ferrari-gutta Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel, så kunne 20-åringen kjøre over målstreken først for første gang i år og hans fjerde gang i karrieren.

Det som gjør denne seiren ekstra spesiell er at banen i Østerrike er eid av Red Bull, det østerrikske energidrikkmerket som eier hele teamet Verstappen kjører for. Mer seier på hjemmebane kunne det ikke blitt, i tillegg til at tusenvis av oransjekledde nederlendere hadde møtt opp på egen tribune for å støtte Verstappen.

– Helt utrolig å vinne her, for Red Bull på Red Bull Ring, og foran så mange nederlandske fans. Fantastisk. Det har vært vanskelig å ta vare på dekkene, men vi klarte det på en bra måte, sa en jublende glad Verstappen etter målgang, som dermed rykker opp til femteplass sammenlagt og sender Mercedes-fører Valtteri Bottas ned på en sjetteplass.

33 løp på rad uten brutt

For Bottas var pole-sitter og kunne gjentatt bedriften fra i fjor. Men tidlig i løpet sa bilen takk for seg, en sjelden feil å spore fra Mercedes, som langt ifra fikk noen vellykket helg etter store oppgraderinger som de hadde kommet med. For også regjerende verdensmester Lewis Hamilton måtte bryte med tekniske problemer.

Oransje farger på tribunen betyr mengder med nederlandske fans som fikk mye å juble for denne søndagen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Dette var hans første brutte løp på 33 løp siden Malaysia i 2016, noe som gjør at han må fullføre 34 løp for å ta rekorden for antall fullførte løp, en rekord han nå deler med Nick Heidfeld som også fullførte 33 løp på rad fra Kina 2007 til Italia 2009.

Med Kimi Räikkönen på andreplass og Sebastian Vettel på tredeplass, rykker nå Vettel opp i sammendraget med ett poengs forsprang på Hamilton, mens Räikkönen tar over bronseplassen sammenlagt.

Sterk helg av Haas

Østerrikes Grand Prix bød også opp til flere oppsiktsvekkende situasjoner. Omsider ble det poeng for Romain Grosjean, som kjørte inn til fjerdeplass, selv om det var kun topp tre som fullførte samtlige 71 runder.

Grosjean ble tett etterfulgt av Kevin Magnussen på femte, noe som gjør at Haas gjorde sin desidert beste løpshelg siden de kom inn i Formel 1-sirkuset for to år siden.

I tillegg fullførte Force India med begge bilene innfor poengplass, og det samme gjorde også Sauber med Charles Leclerc og Marcus Ericsson på henholdsvis niende og tiendeplass.

Av brutte biler så måtte Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg og Brendon Hartley kaste inn håndkledet ved siden av Mercedes-gutta.

Powered by Labrador CMS