Marius Aasen.

Oppskriftsmessig seier i nyinnkjøpt R5-bil under årets første rallyløp

Smådølsprinten endte vel gjennomført som en god og viktig oppladning til den norske rallysesongen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Mens Romjulsrally er erstattet med en storsatsing under NM-åpningen i rally med Rally Elverum om to uker, så var det Smådølsprinten i Numedal som fikk æren av å kickstarte rallysesongen, tre turer gjennom en tredjedel av den klassiske Smådøla-etappen med base på Smådøl Motorsenter.

RALLY: Mens Romjulsrally er erstattet med en storsatsing under NM-åpningen i rally med Rally Elverum om to uker, så var det Smådølsprinten i Numedal som fikk æren av å kickstarte rallysesongen, tre turer gjennom en tredjedel av den klassiske Smådøla-etappen med base på Smådøl Motorsenter.

Ettersom dette løpet går utenfor det offisielle norgesmesterskapet, så er bildene i de eldre klassene som får æren av å starte først, med historisk klasse etterfulgt av nasjonale klasser. Men likevel var det firehjulstrekkerne som måtte ta på seg favorittstempelet, ikke minst Marius Aasen i sin nyinnkjøpte Volkswagen Polo R5.

Tidstap hindret ikke seier

Og det ble totalseier til Hønefoss-gutten, selv om et tidstap på den andre gjennomkjøringen kunne spolert en totalseier. Men med soleklare etappeseire på første og siste gjennomkjøring, så var totalvinsten klar med 5,8 sekunders margin på Roger Rustand i en Skoda Fabia, som på sin side holdt unna for Stian Brøderud i tilsvarende bil med fire sekunders margin.

I klassen for de nyere tohjulstrekkerne har stadig flere rallycrossførere etablert seg, og den som har fått best fotfeste fra rallycrossen de siste årene er unggutten Markus Bakken fra Vikersund.

Bakken hadde en knallstart med soleklar etappeseier på SS1, men etter dette fant tidligere nasjonalfører Marius Holtet fram høyrefoten godt med to imponerende etappeseire. Likevel holdt det akkurat ikke inn, for med sin nyere Ford Fiesta Rally4 måtte Holtet svelge andreplassen med kun 1,2 sekunders margin opp til Bakken i sin etterhvert eldre Citroën C2 R2. Tredjeplassen gikk til Fredrik Magnussen, tidligere rallycrossfører som nå har tatt rallykarrieren på alvor med innkjøp av en Ford Fiesta R2T til den internasjonale tohjulsdrevne klassen.

God innsats i de eldre bilene

I historisk klasse var veteranen Per Erik Brynildsen på plass i en pur fabrikkbygd andregenerasjons Volkswagen Golf GTI, tidligere kjørt og vunnet med av Kenneth Eriksson, og bilen så ut til å fungere svært godt. Østfoldingen stod distansen til Tor Magne Solberg og hans Mercedes med 16 sekunders forsprang, mens Ole Øivind Tveiten tok tredje- og siste plass i historisk klasse med et minutt opp til Brynildsen.

I nasjonale klasser ble det et bikkjeslagsmål blant lokale førere for dem hvor «Numedalsmesteren» henger høyt, og det var røllingen Jan Egil Halland som tok skalpen på Kongsberg-gutten Andreas Hvambsahl, mens Hallands bror Tor Helge tok tredjeplassen. For de eldre firehjulsdrevne bilene var det Per Arne Enger som tok en imponerende seier på hjemmebane foran NM-favoritt Petter Sæves Waskaas og latvieren Mikus Grantis.

Øvrige resultater kan du lese her. Under legger vi også ved noen poster fra sosiale medier fra utøvere som åpenbart har kost seg på Smådøla denne januarlørdagen.


I dag har vi vært å kjørt Smådølsprinten! Vi har hatt en kanondag, som endte med seier! Dette viser at vi fortsatt er å regne med når alt stemmer, som er veldig gøy etter en frustrerende 2022 sesong. På mandag reiser vi begge i førstegangstjeneste, så hvor mye kjøring det blir i år er enda usikkert. Vi jobber i kulissene, og er tilbake før dere aner!😁

Posted by Markus Bakken Motorsport on Saturday, January 7, 2023


Børsta støvet av rallybilen og reiste til smådølsprinten men Maren Linnås Fulsås i høyre stolen denne gangen. Artig dag i rally bilen😊👌🏻

Posted by Jan Egil Halland on Saturday, January 7, 2023


Takker livet ❤️. Kjørt rally i dag med svigersønn. Smådølsprinten i Nummedal i fantastisk vintervær i klassen for...

Posted by Per Erik Brynildsen on Saturday, January 7, 2023


Da er vi omsider tilbake i løypa og tilfeldighetene skulle ha det til at første løp med Ignisen ble Smådølsprinten, som...

Posted by All In Motorsport on Saturday, January 7, 2023


Smådølsprinten 2023 done and dusted. Først, TUSEN TAKK til arrangør og alle frivillige for ett topp topp arrangement!! Dere sku hatt en pokal idag dere også😊 Tar dere litt igjennom dagen som gjerne kunne hatt ett bedre resultat men vi er nøgd likavæl:) Ss1: åpner nok altfor forsiktig og har for mye fokus på og søke feste isteden for og sette festet. Taper 4 sekunder til en lokal helt og fortkjører.😊 Ss2: bestemmer for at vi ikke skal prøve på noe vi ikke er, smarte. Og heller gi gass! Det gikk bra en stund, så prøvde sjåføren og være smart og da gikk det ikke lenger… rett i brøyta, ble stående og verdifulle sekunder tapt. Ss3: ingen klarte og være smarte og vi satte bestetid! Vi satser på og usmarte resten av sessongen😊 Vi sees på Sigdal, vår neste test gør NM start .:)

Posted by O.S Motorsport on Saturday, January 7, 2023
Powered by Labrador CMS