Rally Estland, SS2: Knallsterk norsk åpning – uventet trio i WRC-teten

Publisert
Oliver Solberg. (Foto: Oliver Solberg Media Office)
Oliver Solberg. (Foto: Oliver Solberg Media Office)

WRC: Den første ordentlige etappen av nyvinningen Rally Estland er igang etter mikke mus-etappen fredag kveld, og det ble en innholdsrik åpning på restarten av VM-sirkuset siden Mexico i mars.

For det var ungdommelig mot og talent som betalte seg på SS2 ved Kalle Rovanperä, som klinte til med bestetid, 1,3 sekunder foran Craig Breen - som forøvrig hyllet bilen og utviklingen som Hyundai-teamet har gjort under koronapausen. Elfyn Evans fulgte opp med tredjetiden, 2,1 sekunder bak den unge finnen.

Blant R5-bilene var det Oliver Solberg som vant den beste beste åpningsfarta på dagen, og satte altså bestetid i blant samtlige R5-biler, to tideler foran Ole Christian Veiby, 3,6 sekunder foran Jari Huttunen og 5,2 sekunder foran landsmannen Mads Østberg. Eyvind Brynildsen ble svakeste nordmann og endte hele 23,8 sekunder bak Solberg.

Rettelse: Vi var litt for raske på avtrekkeren ved å konstatere at Oliver Solberg var raskeste R5-bil. Like etterpå dukket den lokale helten Egon Kaur opp og tok Solberg med 2,4 sekunder på SS2.

Powered by Labrador CMS