Rally Estland: Tok sin første Hyundai-seier på hjemmebane – Brynildsen to sekunder fra pallen i WRC 2

Publisert
Ott Tänak. (Foto: Helena El Mokni / Hyundai)
Ott Tänak. (Foto: Helena El Mokni / Hyundai)

WRC: Det skulle altså bli spesielle omstendigheter ved målpassering i Rally Estland, og det med hjemmefavoritten Ott Tänak i hovedrollen. For ikke bare sikret han seier i det aller første Rally Estland i historien, som altså er hans hjemmebane, men attpåtil ble dette Tänaks første seier for Hyundai - og hans første seier som regjerende verdensmester.

Det var Kalle Rovanperä som tok seieren og fem ekstrapoeng på Power Stage, men på pallen fikk Tänak besøk av teamkompis Craig Breen som gjorde en heorisk innsats og sikret dobbelt Hyundai. Sebastien Ogier tok tredjeplassen.

I WRC 2 var ingenting helt avgjort før alle var i mål. Nikolay Gryazin fikk tekniske problemer på den aller siste etappen og raste nedover til å bli sist av WRC 2-bilene. Med Ole Christian Veiby også ute av spill betød dette en fjerdeplass i mesterskapet for Eyvind Brynildsen, som kjørte sin første VM-runde på 1,5 år, og hans første i WRC 2-kategorien i dagens format.

Men Brynildsen var nærmere pallen enn som så. For Pontus Tidemand etterlot seg et stort tidstap på den aller siste etappen, nærmere halvminuttet, og totalt var Brynildsen altså ikke mer enn 2,1 sekund bak Tidemand som sikret tredjeplassen i WRC 2.

Powered by Labrador CMS