Rally Tyrkia, fredag: Har ikke kjørt siden Monte-Carlo - nå leder Loeb etter første dag

Publisert
Sebastien Loeb. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
Sebastien Loeb. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

WRC: Ny VM-runde er på trappene etter at Rally Estland restartet den seks måneder lange koronapausen som Rally-VM har hatt, og Tyrkia er kjent for sine beinrøffe veier hvor det er snarere den smarteste framfor den isolert sett raskeste føreren som vinner.

Sånn sett er det helt i tråd med statistikken at Sebastien Loeb nå leder Rally Tyrkia etter de to første åpningsetappene fredag. Men likevel - slettes ikke galt med tanke på at den nidoble verdensmesteren fra Frankrike ikke har kjørt et rallyløp siden Rally Monte-Carlo i midten av januar. Han stod altså over Rally Sweden, Rally Mexico og Rally Estland.

Dog er det tett som hagl og førerne har byttet posisjoner om hverandre på bare de to første etappene - så Loeb har ikke mer enn 1,2 sekunder ned til stallkompis Thierry Neuville, som igjen bare har et tidel ned til Sebastien Ogier igjen. Forøvrig skillre det ikke mer enn 6,6 sekunder mellom Loeb i tet og Esapekka Lappi nede på en åttendeplass.

WRC 2 kjøres også som vanlig, og denne gang er det kun Eyvind Brynildsen som representerer de norske. Han kjørte en sterk shakedown og var faktisk raskeste R5-bil igjennom oppvarmingen. Han innehar en god andreplass i WRC 2-kategorien etter de to første etappene, mens han i R5-sammenlagt er nummer fire.

Seks etapper kjøres lørdag før søndagen avsluttes med fire fartsetapper.

Powered by Labrador CMS